Ο Αυστραλός Πάτι Μιλς, έγινε ο έκτος όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες - Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους (vids)

Ο Αυστραλός Πάτι Μιλς, έγινε ο έκτος όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες - Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:10 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 30.07.2024

Προσπέρασε τον Μανού Τζινόμπιλι και... κοιτάει τον θρυλικό Βλαμίρ Μαρκές. Ο NBAer από την Αυστραλία, Πάτι Μιλς, στις πέντε παρουσίες του σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει βάλει 528 πόντους και ναι μεν ο Όσκαρ Σμιτ δεν απειλείται στην κορυφή, αλλά ο αρχηγός των Boomers γράφει ιστορία!

O Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς κόντρα στην Ελλάδα, είτε αγωνιστεί στη συνέχεια του τουρνουά (όπως αναμένεται να συμβεί ειδικά αν η Ισπανία προκριθεί), είτε όχι, έχει ήδη γράψει την ιστορία του. Έγινε ο πρώτος μπασκετμπολίστας, που πήρε μέρος έξι φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά δεν έχει μπει στη λίστα με τους δέκα κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Αντίθετα, ο αρχηγός της Αυστραλίας, ο NBAer με τους Μαϊάμι Χιτ πλέον, Πάτι Μιλς, ο οποίος στο Παρίσι εμφανίζεται για πέμπτη φορά στην καριέρα του στο Ολυμπιακό Τουρνουά, προσπέρασε τον σπουδαίο Αργεντίνο, Μανού Τζινόμπιλι και αυτή τη στιγμή με 528 πόντους είναι ο έκτος σκόρερ όλων των εποχών.

Μάλιστα, αν βάλει 12 πόντους στο τρίτο ματς της απέραντης χώρας από την Ωκεανία, τότε θα προσπεράσει τον θρυλικό βραζιλιάνο, Βλαμίρ Μαρκές. Έναν από τους 50 καλύτερους παίκτες την ιστορία, σύμφωνα με την λίστα της FIBA. O 88χρονος εν ζωή (ζωή να 'χει) που αγωνίστηκε από το 1953 έως το 1973 έχει καταγράψει 537 πόντους στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ό,τι και να γίνει βέβαια τις επόμενες δεκαετίες, αν όχι τον αιώνα που διανύουμε, ο συμπατριώτης του Μαρκές, Όσκαρ Σμιτ δεν πρόκειται να ξεπεραστεί. Πιο πιθανό είναι κάποιος να βάλει περισσότερους από τους 40.000+ πόντους του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο NBA, παρά να προσεγγίσει τους 1.093 πόντους που έχει σκοράρει ο Σμιτ σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Βραζιλία.

Η λίστα με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Νο 1: Όσκαρ Σμιτ (Βραζιλία) 1.093 πόντοι
Νο 2: Άντριου Γκέιτζ (Αυστραλία) 789 πόντοι
Νο 3: Πάου Γκασόλ (Ισπανία) 649 πόντοι
Νο 4: Λουίς Σκόλα (Αργεντινή) 591 πόντοι
Νο 5: Βλαμίρ Μαρκές (Βραζιλία) 537 πόντοι
Νο 6: Πάτι Μιλς (Αυστραλία) 528 πόντοι
Νο 7: Μανού Τζινόμπιλι (Αργεντινή) 523 πόντοι
Νο 8: Σεργκέι Μπέλοφ (Σοβιετική Ένωση) 475 πόντοι
Νο 9: Ντράζεν Πέτροβιτς (Γιουγκοσλαβία, Κροατία) 461 πόντοι
Νο 10: Ντράζεν Νταλίπαγκιτς (Γιουγκοσλαβία) 461

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });