Πέμπτη θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά για την Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, που ήταν για... παραπάνω

Πέμπτη θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά για την Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, που ήταν για... παραπάνω

Sportal newsroom 11:15 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 11.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών επικράτησε 15-13 της αντίστοιχης της Ισπανίας και κατέκτησε την 5η θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

Οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου ήταν καταιγιστικοί στο β' και το γ' οκτάλεπτο, χτίζοντας τη διαφορά νίκης και παρότι στο τέλος οι Ισπανοί πλησίασαν στο γκολ, απέδειξαν ότι ήταν... για παραπάνω στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι αδερφές Αλεξανδρή είναι από τον Βόλο και ήρθαν τέταρτες στους ΟΑ ως Αυστριακές: Γιατί έριξαν «μαύρη πέτρα» στην Ελλάδα με απίστευτες καταγγελίες!

Οι αδερφές Αλεξανδρή είναι από τον Βόλο και ήρθαν τέταρτες στους ΟΑ ως Αυστριακές: Γιατί έριξαν «μαύρη πέτρα» στην Ελλάδα με απίστευτες καταγγελίες!

Πώς οι αδερφές Βασιλική, Άννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή αποχώρησαν από την Ελλάδα κάνοντας λόγο για «αναξιοκρατία».

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω, με τον Γκρανάδο, αλλά ο Καλογερόπουλος έφερε το ματς στα ίσα από την περιφέρεια (1-1). Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2, με τον Γενηδουνιά να ευστοχεί σε πέναλτι και τον Σανάχουα να βρίσκει ξανά λύση στον παίκτη παραπάνω.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με ωραίο διαγώνιο σουτ-γκολ του Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω, αλλά οι Ίβηρες απάντησαν τόσο σε αυτό το γκολ με τον Περόνε (πέναλτι), όσο και στο 4-3 του Παπαναστασίου, με τον Ταχούλ από τη θέση του φουνταριστού (4-4). Ο Κάκαρης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχουτ (5-4), 4:14 για το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου, αλλά και πάλι οι αντίπαλοι είχαν την απάντηση με τον Μπούστος από τα δύο μέτρα (5-5). Με δύο γκολ του Γενηδουνιά και ένα του Παπαναστασίου, το ημίχρονο έκλεισε 8-6 υπέρ της «γαλανόλευκης».

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυναμικά και στο γ' οκτάλεπτο, με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» το ματς, 1:50 πριν από το τέλος της περιόδου, όταν και προηγήθηκε 12-7 με γκολ του Αργυρόπουλου.

Οι Ισπανοί, που βρέθηκαν να χάνουν 8-13 μείωσαν 11-13 (4:26 για το φινάλε), με τον Θοδωρή Βλάχο να γίνεται έξαλλος στο timeout, για το γκολ των Ισπανών στην κόντρα.

Ενα γκολ του Παπαναστασίου έδωσε ανάσα (14-11), αλλά οι Ισπανοί έφτασαν το ματς στην κόψη του ξυραφιού λίγο πριν το τέλος (14-13).

Δύο εξαιρετικές άμυνες στο τέλος, που κράτησαν το +1, και ένα γκολ του Κάκαρη έγραψαν το τελικό 15-13, που μεταφράζεται σε 5η θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά

Τα highlights της αναμέτρησης

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });