Ξέσπασμα Πέσιτς για τη διαιτησία: «Έγιναν περίεργα πράγματα - Δε μας σεβάστηκαν»

Σβέτισλαβ Πέσιτς

i

© Imago

Ξέσπασμα Πέσιτς για τη διαιτησία: «Έγιναν περίεργα πράγματα - Δε μας σεβάστηκαν»

Ευτυχία Οικονομίδου 08:23 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 09.08.2024

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ξεσπάθωσε κατά της διαιτησίας στην αναμέτρηση της Team USA με τη Σερβία στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κάνοντας λόγο για τις βολές που δεν δόθηκαν σε Νίκολα Γιόκιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Η Σερβία λίγο έλειψε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο... κάζο στην ιστορία της Team USA φτάνοντας πολύ κοντά από το να την αποκλείσει από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Κάτι τέτοιο, όμως δεν συνέβη, με τους Αμερικανούς να φέρνουν τούμπα το ματς και να παίρνουν και την πρόκριση με σκορ 95-91.

Ο προπονητής των Σέρβων, Σβέτισλαβ Πέσιτς, δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με τις διαιτητικές αποφάσεις κάνοντας λόγο για... περίεργα πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι δηλώσεις του Πέσιτς:

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Αδιανόητη ματσάρα στο Παρίσι, με την Σερβία να παρουσιάζει καταπληκτικό πρόσωπο, την Team USA να κάνει ανατροπή διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, με Εμπίντ και Τζέιμς μπροστάρηδες και με τον Κάρι να βάζει μεγάλα σουτ έφτασε στην ολική ανατροπή (95-91), τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είμαι θυμωμένος επειδή δεν μας σεβάστηκαν οι διαιτητές» δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας στην μικτή ζώνη, για να προσθέσει στην συνέχεια: «Στην Σερβία έχουμε μία φράση που λέει ότι όποιος χάσει έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένος. Είμαι θυμωμένος επειδή οι διαιτητές δεν μας σεβάστηκαν.

Πρέπει να το πω αυτό, επειδή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου (σ.σ Γιόκιτς) σούταρε 4 βολές σε 37 λεπτά συμμετοχής. Επειδή ο καλύτερος σκόρερ μας (σ.σ Μπογκντάνοβιτς) σούταρε μία βολή σε 32 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι έγιναν περίεργα πράγματα. Δεν μειώνω την νίκη των Αμερικανών, τούς εύχομαι καλή τύχη, αλλά σήμερα έγιναν περίεργα πράγματα».

Ακολούθως ο Πέσιτς τόνισε: «Είμαι ήρεμος. Είμαι περήφανος, αλλά και απογοητευμένος. Δεν μας σεβάστηκαν, όχι σαν μπασκετικό έθνος, αλλά ως ομάδα. Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι αν μείνουν ήσυχοι, αν παλέψουν και δεν μιλήσουν, τότε οι διαιτητές θα τους ανταμείψουν. Δεν το είχαμε αυτό απόψε. Έτσι τελείωσε ένα υπέροχο παιχνίδι».

Κλείνοντας, ο πολύπειρος τεχνικός ανέφερε: «Έχουμε λιγότερο από 48 ώρες πριν παίξουμε για ένα μετάλλιο, οπότε πρέπει να φύγω από την μικτή ζώνη. Πρέπει να πάω στο ξενοδοχείο. Φυσικά είμαι περήφανος για το πώς παίξαμε, ειδικά μετά το ματς με την Αυστραλία που επιστρέψαμε από το -24. Μας κόστισε σε δυνάμεις αυτό, αλλά είδαμε πόσο δυνατοί ήμασταν πνευματικά.

Καταφέραμε να βρεθούμε δύο κατοχές μακριά από την νίκη. Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι περήφανος για αυτό που καταφέραμε, με τα προβλήματα που είχαμε. Ο Μιλουτίνοβ και ο Γιόβιτς είχαν πυρετό εδώ και δύο μέρες. Το ροτέισον μας μίκρυνε, μας έδωσαν ό,τι είχαν. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε, δεν ψάχνω για δικαιολογίες».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });