Πέσιτς: «Δέκα ομάδες θα παλέψουν για ένα μετάλλιο»!

Σβέτισλαβ Πέσιτς

i

© Fiba

Πέσιτς: «Δέκα ομάδες θα παλέψουν για ένα μετάλλιο»!

Γιάννης Πάλλας 18:37 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 10.07.2024

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας αναφέρθηκε στο Ολυμπιακούς Αγώνες και τις ομάδες που θα παλέψουν για τα μετάλλια

«Μάχη» για τα μετάλλια προβλέπει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας Σβέτισλαβ Πέσιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί πως αρκετές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν και όπως εξήγησε μιλώντας στα σερβικά Μέσα, δέκα χώρες θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στο βάθρο των μεταλλίων.

«Κατά τη γνώμη μου, δέκα ομάδες θα παλέψουν για μετάλλιο. Είδατε πως η Βραζιλία πέρασε τη Λετονία, τη μεγαλύτερη έκπληξη του Παγκοσμίου το 2023. Το μόνο θετικό είναι ότι αποφεύγουμε τις ΗΠΑ στα προημιτελικά αλλά τους έχουμε στη φάση των ομίλων» δήλωσε αρχικά ο Σβέτισλαβ Πέσιτς στη Mozzart Sport.

Η Σερβία έχει τοποθετηθεί στο Group C μαζί με το Νότιο Σουδάν, το Πουέρτο Ρίκο και τις ΗΠΑ.

«Από τη μία, ο όμιλός μας είναι καλός γιατί όλοι παίζουν με τον ίδιο τρόπο. Όσοι έχουν δει το Νότιο Σουδάν, ξέρουν πόσο σκληρό είναι. Μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε. Έχουμε ταλέντο και ποιότητα, δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό. Αλλά πρέπει να είμαστε σε πολύ καλύτερη φόρμα αν θέλουμε να παίξουμε καλά απέναντ στους αντιπάλους μας» συνέχισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας.

Και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, συμπλήρωσε: «Λέτε ότι έχουμε ευκαιρία κόντρα στις ΗΠΑ και είναι αλήθεια ότι όλα μπορούν να συμβούν σε ένα παιχνίδι, σε αντίθεση με τις σειρές που κρίνονται στις τρεις νίκες. Το ίδιο ισχύει και για το Πουέρτο Ρίκο εναντίον μας.

Από την άλλη, ο όμιλος είναι αρκετά περίπλοκος για εμάς. Πιστεύω όμως στην προετοιμασία μας. Θα είναι ένα αρκετά σκληρό τουρνουά. Αν τερματίσουμε δεύτεροι, που είναι ρεαλιστικό από την οπτική μας, θα αντιμετωπίσουμε την πρώτη ή τη δεύτερη ομάδα από τους υπόλοιπους ομίλους στα προημιτελικά».

Τέλος, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ανακοίνωσε ότι το τελικό ρόστερ των 12 παικτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα αποκαλυφθεί στις 23 ή 24 Ιουλίου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });