Πετρούνιας: «Πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά στον τελικό, νομίζω ότι θα φύγουμε με χαμόγελο!»

Πετρούνιας: «Πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά στον τελικό, νομίζω ότι θα φύγουμε με χαμόγελο!»

Sportal newsroom 15:16 - 27.07.2024

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στον προκριματικό των κρίκων.

Για τα απρόοπτα του προκριματικού των Ολυμπιακών Αγώνων, που τον εμπόδισαν να πετύχει την άριστη εκτέλεση, αλλά και για τον τελικό της επόμενης Κυριακής (04/08) που θα είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία, μίλησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην κάμερα της ΕΡΤ αμέσως μετά την προσπάθειά του στο «Μπερσί».

«Στην επίσημη προπόνηση είχα βγει να αγωνιστώ στις 12:45, αλλά σήμερα δεν τηρήθηκε το ίδιο ωράριο και την τελευταία στιγμή διαπίστωσα ότι έπρεπε να βγω μισή ώρα νωρίτερα. Επιπλέον είδα ότι είχα ένα σκίσιμο στο λουρί, που είναι πολύ επικίνδυνο. Πήγαν στραβά διάφορα πράγματα, άρχισα να τρέχω από την αίθουσα προθέρμανσης, μπήκα λαχανιασμένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν έκανα σωστό ζέσταμα. Είμαστε καλά όμως!», δήλωσε ο «άρχοντας των κρίκων» και συμπλήρωσε:

«Το πρόγραμμα ήταν καλό. Εντόπισα δύο λάθη, αλλά δεδομένης της κατάστασης είμαι ευχαριστημένος. Το ένα λάθος προφανώς ήταν η έξοδος, που εφόσον την “κολλήσω” και δεν κάνω κάποιο βήμα στον τελικό, αμέσως η βαθμολογία μου θα ανέβει από 14,800 στο 15,100. Αν δεν κουνήσω και την κατακόρυφό μου όπως έγινε σήμερα στη μέση του προγράμματός μου, θα πάω ακόμα ψηλότερα, στο 15,200 – 15,300 ή και παραπάνω».

Με 14.800 βαθμούς, την κορυφαία επίδοση του αγωνίσματος μέχρι στιγμής, ο Πετρούνιας αναμένεται να βρεθεί ψηλά μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, έστω και αν δεν θα είναι ο κορυφαίος όλων, όπως παραδέχθηκε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση στην οκτάδα, παρότι έχουν να αγωνιστούν τέσσερις καλοί αθλητές στους επόμενους ομίλους. Δεν νομίζω ότι θα προκριθώ ως πρώτος, επειδή για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουν σοβαρά λάθη τόσο οι δύο Κινέζοι όσο και ο Τούρκος αθλητής. Οι απαιτήσεις μου είναι πάντοτε για την πρώτη θέση, αλλά αυτή την στιγμής και δεδομένης της κατάστασης, είμαι ΟΚ με την είσοδό μου στον τελικό. Σε όποια σειρά και να αγωνιστώ μεταξύ των φιναλίστ, είμαι έτοιμος να βγω και να αποδείξω την αξία μου».

Ο 33χρονος πρωταθλητής κατέληξε λέγοντας: «Θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την ερχόμενη εβδομάδα, επειδή μέχρι τώρα οι προπονήσεις μου εδώ γίνονταν στις 7-8 το πρωί, ενώ είμαι συνηθισμένος να προπονούμαι στις 3-4 το απόγευμα, που θα είναι και η ώρα του τελικού. Συνεπώς θα είναι ευκολότερη και η προσαρμογή μου στο ωράριο των προπονήσεων για τον τελικό. Νομίζω ότι θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο από το Παρίσι!»

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });