Πετρούσεφ: «Θα δούμε για το μέλλον - Το αξίζαμε το μετάλλιο»
i

© FIBA

Πετρούσεφ: «Θα δούμε για το μέλλον - Το αξίζαμε το μετάλλιο»

Ευτυχία Οικονομίδου 15:47 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 10.08.2024

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ μίλησε για τον τρόπου που η Σερβία κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο μέλλον του.

Αναμφίβολα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ πραγματοποίησε ένα πολύ καλό τουρνουά εκπροσωπώντας την εθνική Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες όντας μάλιστα κι από τους βασικούς παίκτες της ομάδας μπάσκετ.

Μπορεί οι Σέρβοι να μην κατάφεραν να βρεθούν στον μεγάλο τελικό του τουρνουά μπάσκετ βλέποντας τους Αμερικάνους να κάνουν την ανατροπή στον μεταξύ τους ημιτελικό, όμως έκαναν δικό τους το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Γερμανία. Μία απάντηση θα μπορούσε να πει κανείς για τον χαμένο τελικό απέναντί τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Χάλκινη η Σερβία με τον Γιόκιτς να κάνει το triple double!

Χάλκινη η Σερβία με τον Γιόκιτς να κάνει το triple double!

Το κατάφερε στο τέλος ο Νίκολα Γιόκιτς που έγραψε το πρώτο του triple double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων για να μπει σε μία πολύ μικρή λίστα παικτών που το έχουν καταφέρει και να χαρίσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στη Γερμανία (93-83).

Ο Πετρούσεφ στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση τόνισε πως θα μπορούσε η ομάδα του να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, όμως απολαμβάνει τη διάκριση και δεν θέλει να σκέφτεται το μέλλον.

Τα συγχαρητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα συγχαρητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω των social media συνεχάρη τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φιλίπ Πετρούσεφ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Σερβίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φίλιπ Πετρούσεφ:

«Το αξίζαμε το μετάλλιο. Ακόμα νιώθουμε στεναχωρημένοι για την ευκαιρία που είχαμε προχθές, μετά από το καλύτερο, ίσως, παιχνίδι του τουρνουά. Δεν είχαμε τύχη, κάτι μας έλειπε. Θα μπορούσαμε να είμαστε στον τελικό, αλλά ξέραμε ότι τουλάχιστον αξίζαμε το μετάλλιο.

Το μυστικό ήταν ο χαρακτήρας. Παλέψαμε, δουλέψαμε ο ένας για τον άλλον. Νοιαζόμασταν και προστατεύαμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε πολύ ταλέντο και στην επίθεση και στην άμυνα. Έχουμε μοιραστεί πολύ χρόνο όλοι μαζί στο γήπεδο, παλεύουμε ο ένας για τον άλλο και για αυτό η ατμόσφαιρα είναι τόσο καλή.

Αυτό το μετάλλιο σημαίνει τα πάντα για εμάς και για τους φιλάθλους και για τους υποστηρικτές μας, ειδικά μετά από την ήττα μας στον ημιτελικό. Όλοι μας υποστήριζαν και ελπίζω να μην ήταν το τελευταίο τουρνουά που βρισκόμαστε μεταξύ μας. Ελπίζω να έχουμε και κάτι περισσότερο μαζί, στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το αν άξιζαν κάτι παραπάνω με τις ΗΠΑ: «Σίγουρα αξίζαμε κάτι παραπάνω απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά ο Θεός βλέπει τα πάντα και ίσως να τα καταφέρουμε μια ημέρα».

Για το μέλλον του στην επόμενη σεζόν: «Θα δούμε. Τώρα απολαμβάνω τις στιγμές και θα δούμε».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });