Πάνω από 230.000 θεατές παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες πινγκ πονγκ στο Παρίσι
i

© IMAGO / AFLOSPORT

Πάνω από 230.000 θεατές παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες πινγκ πονγκ στο Παρίσι

Sportal newsroom 23:01 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:01 - 12.08.2024

Η παγκόσμια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκανε την αποτίμηση του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ.

Πάνω από 230 χιλιάδες θετές παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς, αγώνες του Παρισιού, όπως σημείωσε η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος Το γυμναστήριο έχει χωρητικότητα 6.500 θέσεων και ήταν γεμάτο σχεδόν σε κάθε αγωνιστική ενότητα! Οι Γάλλοι, που κάποτε γέμιζαν με 15.000 κόσμο το «Παλέ Ντε Μπερσί» για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2003, έδιναν πρώτοι τον παλμό.

Σε συνδυασμό με την καλή πορεία των αθλητών τους ήταν τόσο ενθουσιώδεις, που προκαλούσαν έντονο θόρυβο και πολλές φορές εκφράζονταν πριν τελειώσουν οι πόντοι! Ανέμιζαν σημαίες, τραγουδούσαν συχνά τον εθνικό ύμνο, φορούσαν πολύχρωμες στολές, μαζί βεβαίως με άλλους φιλάθλους, που χαίρονταν την παρουσία τους εκεί με ανάλογο τρόπο. Ανάμεσά τους χιλιάδες Κινέζοι, οι οποίοι κλασικά ήταν επίσης πολύ εκδηλωτικοί. Δίπλα τους εκατοντάδες φίλαθλοι από άλλα σημεία της ασιατικής ηπείρου (Ιάπωνες πχ), πολλοί Ευρωπαίοι από διάφορες χώρες, αλλά και αρκετοί γνωστοί αστέρες του αθλητισμού.

«Το Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10/08, θα μείνει έντονα στη μνήμη μας για την εξαιρετική επίδειξη πάθους και ενθουσιασμού, σηματοδοτώντας μια ιστορική επιτυχία για το άθλημα. Πάνω από 230.000 θεατές γέμισαν το South Paris Arena 4 καθ' όλη τη διάρκεια των 15 ημερών των αγώνων, δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που αντηχούσε πολύ πέρα από τους τοίχους του χώρου.

Με κατάμεστη αίθουσα κάθε μέρα, η αρένα υποδέχτηκε 6.500 φιλάθλους ανά αγωνιστική ενότητα, σε συνολικά 36 ενότητες, αναδεικνύοντας την αυξανόμενη παγκόσμια απήχηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ζωντανό πλήθος ήταν ένα θέαμα από μόνο του - στολισμένο με πολύχρωμες στολές, ανεμίζοντας σημαίες, κρατώντας πινακίδες και τραγουδώντας τραγούδια για να χειροκροτήσουν τους αγαπημένους τους παίκτες.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν ένα από τα πιο καυτά εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων, προσελκύοντας υψηλού προφίλ συμμετέχοντες, όπως ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν, ο αστέρας της Team USA και του NBA Άντονι Έντουαρντς και πολλά άλλα αθλητικά είδωλα και αξιωματούχοι.

Οι θεατές έζησαν αξέχαστες στιγμές, όπως το πρώτο μετάλλιο της Γαλλίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση μετά από 24 χρόνια, όταν ο Félix Lebrun εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στο μονό ανδρών. Το κοινό αποχαιρέτησε επίσης με συγκίνηση τον Γερμανό θρύλο Timo Boll, ο οποίος αποσύρθηκε από τη διεθνή επιτραπέζια αντισφαίριση μετά από αυτούς τους Αγώνες μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς και τον φίλο του Dirk Nowitzki.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η αρένα ήταν συνεχώς ζωντανή από θορυβώδεις επευφημίες, χειροκροτήματα και ποδοβολητά. Το κοινό όχι μόνο πανηγύρισε τις επιτυχίες των εγχώριων ηρώων του, αλλά επέδειξε επίσης αξιοσημείωτο αθλητικό πνεύμα, χειροκροτώντας με τον ίδιο ενθουσιασμό τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αντιπάλων.

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα δεν ήταν αισθητή μόνο από όσους βρίσκονταν στις κερκίδες αλλά και από τους ίδιους τους αθλητές. «Περίμενα κάτι τρελό, και είναι ακόμα πιο τρελό απ' ό,τι φανταζόμουν. Ένιωσα τεράστια συγκίνηση κατά τη διάρκεια του αγώνα μου. Νιώθω υπέροχα!», δήλωσε αναλογιζόμενος την εμπειρία του μετά τον πρώτο του αγώνα. ο Γάλλος άσος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Simon Gauzy, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών.

Τα συναισθήματα του Gauzy απηχούν αυτά πολλών παικτών, οι οποίοι πήραν ενέργεια από την απίστευτη υποστήριξη και ήδη λαχταρούν να ζήσουν ξανά μια τέτοια ατμόσφαιρα. «Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή», δήλωσε ο 1ος Ολυμπιονίκης στο απλό Fan Zhendong, «πιστεύω ότι οι αθλητές μπορούν να αποδώσουν καλύτερα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα». Ο Ισπανός Άλβαρο Ρόμπλες το περιέγραψε ως "την καλύτερη ατμόσφαιρα και το καλύτερο πλήθος που έχει νιώσει ποτέ στη ζωή [του]".

Η συντριπτική επιτυχία αυτής της διοργάνωσης έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για το τι μπορεί να επιτύχει η επιτραπέζια αντισφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας τόσο τους παίκτες όσο και τους φιλάθλους να περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο κεφάλαιο στο Ολυμπιακό ταξίδι του αθλήματος. Όλα τα μάτια είναι ήδη στραμμένα στο LA28», αναφέρει η παγκόσμια ομοσπονδία.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });