Πλατινί: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα»

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Πλατινί: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα»

Sportal newsroom 19:05 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 22.07.2024

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Μισέλ Πλατινί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου τόνισε ότι δεν θα παρακολουθήσει το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου.

O πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, σήμερα (22/7) σε συνέντευξή του στο «Midi libre», είπε ότι δεν θα παρακολουθήσει τους αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου.

«Περιμένω με ανυπομονησία τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια όμορφη στιγμή ευχαρίστησης, μια όμορφη στιγμή αθλητισμού, όπου το κοινό συγκεντρώνεται γύρω από τους αθλητές», είπε και πρόσθεσε: «Όμως δεν ενδιαφέρομαι να δω τους αγώνες ποδοσφαίου της Γαλλίας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα».

Παρίσι 2024: Ο αναλυτικός οδηγός για τους Έλληνες Αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι είναι - Πότε παίζουν - Τι πρέπει να ξέρεις

Παρίσι 2024: Ο αναλυτικός οδηγός για τους Έλληνες Αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ποιοι είναι - Πότε παίζουν - Τι πρέπει να ξέρεις

Διαβάστε στο Sportal όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Οι μέρες και οι ώρες που αγωνίζονται.

Το πρώην αφεντικό της UEFA, Πλατινί διαβεβαιώνει ότι το ποδόσφαιρο είναι στους Αγώνες μόνο ως άθλημα που «γεμίζει το γήπεδο»: «Είναι το ποδόσφαιρο που προσελκύει τους περισσότερους θεατές, αυτό είναι όλο», συνέχισε, σημειώνοντας ότι αν το ποδόσφαιρο δεν είναι ενδιαφέρον στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι και λόγω των κανόνων επιλογής παικτών: «Η FIFA δεν ήθελε ποτέ να έρθουν οι καλύτεροι. Δικαιούμαστε ομάδα Β, Γ, Δ... Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον».

Η Γαλλία του Τιερί Ανρί θα ξεκινήσει το Ολυμπιακό τουρνουά της την Τετάρτη (24/7) με αντίπαλο τις ΗΠΑ (22:00) στο στάδιο Vélodrome της Μασσαλίας.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });