Έγγραφο της WADA αθωώνει την Πόλακ για το ντόπινγκ τεστ!

Η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Έγγραφο της WADA αθωώνει την Πόλακ για το ντόπινγκ τεστ!

Sportal newsroom 23:14 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 10.08.2024

Έγγραφο της WADA που αθωώνει την Ελένη-Κλαούντια Πόλακ αποκάλυψε η ιστοσελίδα «Oikonomia24», η οποία κοινοποίησε τα αποτελέσματα του ντόπινγκ τεστ της 27χρονης.

Πριν από λίγα 24ωρα, η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ αποκλείστηκε προσωρινά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού απέτυχε σε τεστ ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και μετέδωσε το BBC. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «Oikonomia24», το έγγραφο της WADA πιστοποιεί πως η 27χρονη επικοντίστρια δεν ξεπέρασε το απαγορευμένο όριο της ουσίας.

«Ο ιστότοπος oikonomia24 αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο της WADA που αθωώνει την Ελληνίδα αθλήτρια Ελένη Πόλακ, η οποία αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων με το στίγμα της ντοπαρισμένης. Το έγγραφο δείχνει ότι η απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στην Ελένη Πόλακ  είναι κάτω των 5ng και δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι atypical finding (άτυπο εύρημα).

Το πρόβλημα είναι ότι η αρμόδια αρχή στην Ελλάδα δεν έχει κάνει καν την έρευνα όπως οφείλει βάσει των κανόνων και φυσικά η αθλήτρια, η οποία είναι αθώα, δεν ξέρει που βαδίζει ελλείψει συμβούλων. Το δείγμα και η ποσότητα δείχνουν ξεκάθαρη περίπτωση μόλυνσης από κρέας», ανέφερε συγκεκριμένα στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «Oikonomia24»

Οι αδερφές Αλεξανδρή είναι από τον Βόλο και ήρθαν τέταρτες στους ΟΑ ως Αυστριακές: Γιατί έριξαν «μαύρη πέτρα» στην Ελλάδα με απίστευτες καταγγελίες!

Είναι τρίδυμες, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα και οι δύο από αυτές κατέλαβαν την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Η Βασιλική, η Άννα - Μαρία και η Ειρήνη Αλεξανδρή θεωρούνται από τις κορυφαίες αθλήτριες καλλιτεχνικής κολύμβησης στον κόσμο. Ωστόσο, δεν αγωνίζονται για την Ελλάδα αλλά για την Αυστρία.

Τα τρία κορίτσια με καταγωγή από τον Βόλο γεννήθηκαν το 1997 και ξεκίνησαν το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Το 2012 σε ηλικία 15 ετών τα τρία κορίτσια αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα και να αναζητήσουν αλλού την αθλητική τους τύχη.

Με επιστολή της μητέρας τους προς την ΚΟΕ, τον Ιούλιο του 2012, μεταξύ άλλων τονίζουν: «Μετά τη συνεχιζόμενη κατάφωρη αδικία που επιδεικνύεται εις βάρος μας, εκ μέρους του προπονητικού Team και των υπευθύνων της Εθνικής ομάδας της Συγχρονισμένης Κολύμβησης δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την εθνική ομάδα για λόγους ηθικής τάξης, αξιοπρέπειας και μη αξιοκρατικών επιλογών».

«Αντί για μας προτιμήθηκαν στα ατομικά αγωνίσματα άλλες, κυρίως αλλοδαπές αθλήτριες, με άγνωστα κριτήρια και αδιαφανείς μεθόδους. Κατόπιν αυτού και αφού δεν κριθήκαμε άξιες να εκπροσωπήσουμε την Εθνική μας ομάδα όπως ξέρουμε, αποχωρούμε με θλίψη από αυτή και ευχόμαστε καλή τύχη στους υπευθύνους της. Εμείς θα βρούμε τον δρόμο μας σε άλλα αγωνιστικά μονοπάτια, πάντα με πειθαρχία, ηθική, πίστη στον Θεό και καθαρή την ψυχή και την συνείδησή μας», κατέληξε η επιστολή τότε.

Η ΚΟΕ με ανακοίνωσή της που απαντούσε στους ισχυρισμούς των κοριτσιών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δική τους επιλογή ήταν να μην πάρουν μέρος «στο βασικό τεστ επιλογής που ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων» και ότι δεν γίνεται «να θεωρούν ως δεδομένο τη μη αντικατάστασή τους από τα αγωνίσματα επιλογής τους και τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα, με συνέπεια να δημιουργούν τεράστια προβλήματα, προπονητικά και αγωνιστικά, στις λοιπές συναθλήτριες».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Επίσης, η ΚΟΕ σημείωνε τότε ότι «μας εκπλήσσει ο «ρατσισμός» της υπογράφουσας μητέρας και των αθλητριών για αδικία σε βάρος τους από δήθεν αλλοδαπές αθλήτριες. Δεν υπάρχουν αλλοδαπές αθλήτριες» και μιλά για εγκατάλειψη της πατρίδας: «Η αποχώρηση από την Εθνική Ομάδα, λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Μεσογειακού κυπέλλου (Comen Cup), αποτελεί εκ μέρους των αδελφών Αλεξανδρή, έλλειψη εθνικής συνείδησης, αθλητικής ευαισθησίας και αθλητικής δεοντολογίας. Προς την πατρίδα τους αλλά και προς το άθλημα και προς τις συναθλήτριες τους».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });