Πώς προκρίνεται η Εθνική γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες

Εθνική Πόλο γυναικών

i

©Intime

Πώς προκρίνεται η Εθνική γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες

Στέλιος Βαρδάκης • 18:10 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 17.07.2024

Τελικός... πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού είναι ο αγώνας της Εθνικής πόλο γυναικών με την Ιταλία για το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο που γίνεται στο Αϊντχόφεν. Η Εθνική ομάδα γυναικών  ηττήθηκε με 13-5 από την Ισπανία στα ημιτελικά και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση. 

Στον μικρό τελικό η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. Ο αγώνας, όμως, αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο, οι δύο ομάδες διεκδικούν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. 

Να σημειωθεί, ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπορεί να δώσει μία απευθείας θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Η Ολλανδία και η Ισπανία έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Παρίσι μετά την παρουσία τους στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Οι δύο φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος, προκρίθηκαν στον τελικό του ευρωπαϊκού κι έτσι το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς θα πάρει η Εθνική που θα ανέβει μαζί τους στο βάθρο. Αν η Ελλάδα δεν πάρει την πρόκριση από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τότε θα έχει μία τελευταία ευκαιρία μέσω του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Ντόχα. 

Ο μικρός τελικός ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία θα γίνει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 19:30 το απόγευμα. Θυμίζουμε ότι η τελευταία παρουσία της Εθνικής γυναικών σε Ολυμπιακούς αγώνες ήταν το 2008 στη διοργάνωση του Πεκίνου. Η «γαλανόλευκη» είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Στον τελικό, μάλιστα, είχε ηττηθεί από την Ιταλία. 

Σημειώνεται ότι η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε κερδίσει το εισιτήριο μετά την πρόκρισή της στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Φουκουόκα το καλοκαίρι του 2023. 

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });