Πού είναι η μπάλα οέο: Το απίθανο σερβίς στο beach volley που ενθουσίασε το κοινό

Πού είναι η μπάλα οέο: Το απίθανο σερβίς στο beach volley που ενθουσίασε το κοινό

Sportal newsroom 19:05 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 31.07.2024

Τι είναι το «skyball», το ιδιαίτερο σερβίς του beach volley που έγινε viral κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

Λέγεται «skyball» και είναι από τα πλέον εντυπωσιακά χτυπήματα σερβίς στο beach volley. Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και έχει γίνει viral φαίνεται η... μαγεία του συγκεκριμένου χτυπήματος.

Η μπάλα υψώνεται αρκετά νεύρα από το έδαφος και καταλήγει μετά από αρκετή ώρα στο αντίπαλο τερέν. Ωστόσο, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο αφού αστάθμητοι παράγοντες, όπως ο άνεμος μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της.

@franzlift ¿Habiais visto alguna vez sacar asi? #paris2024 #jjoo ♬ sonido original - Franzlift

Ο Ιταλός παίκτης του beach volley, Άντριαν Καραμπούλα, είναι ο άνθρωπος πίσω από το συγκεκριμένο σερβίς. Όπως έχει σημειώσει ο ίδιος παλαιότερα είναι ένας τρόπος έκφρασης μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τον ίδιο αλλά και επίσης ένας τρόπος να δυσκολέψει τους αντιπάλους του.

«Το Skyball με βοηθάει να βγάζω τους αντιπάλους μου εκτός ρυθμού. Είναι μέρος του παιχνιδιού μου, είναι διαφορετικό και οι αντίπαλοί μου δεν προπονούνται στην αντιμετώπισή του. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να δώσω ύψος στην μπάλα. Η κίνηση με το σώμα μου βγαίνει φυσιολογικά, οπότε για μένα είναι κάτι νορμάλ», είχε αναφέρει ο Ιταλός.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });