Η Ιταλίδα που εγκατέλειψε τον αγώνα κόντρα στην αθλήτρια με ανδρικά χρωμοσώματα ξεσπά: «Δεν έχω νιώσει έτσι μετά από γροθιά»
i

© IMAGO / ABACAPRESS

Η Ιταλίδα που εγκατέλειψε τον αγώνα κόντρα στην αθλήτρια με ανδρικά χρωμοσώματα ξεσπά: «Δεν έχω νιώσει έτσι μετά από γροθιά»

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:07 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 01.08.2024

Τεράστιο σάλο έχει προκαλέσει η συμμετοχή της Ιμανέ Κελίφ στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μόλις 46 δευτερόλεπτα κράτησε ο πρώτος αγώνας της Ιμανέ Κελίφ στην κατηγορία των -66 κιλών της πυγμαχίας γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ιταλίδας αντίπαλός της, Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε μετά από δύο χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Η Κελίφ από την Αλγερία είναι μία από τις δύο πυγμάχους, η παρουσία των οποίων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού απέτυχαν στα τεστ φύλου της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Ωστόσο, η ΔΟΕ τους επέτρεψε να λάβουν μέρος.

Αμέσως μετά τον αγώνα, ο Άντζελα Καρίνι ξέσπασε σε κλάματα. Η ίδια ομολόγησε ότι δεν έχει δεχθεί παρόμοια χτυπήματα κατά το παρελθόν. «Είμαι απογοητευμένη», δήλωσε η Καρίνι. «Μπήκα στο ρινγκ για να τιμήσω τον πατέρα μου. Μου έχουν πει πολλές φορές ότι είμαι μαχήτρια αλλά προτίμησα να εγκαταλείψω για να προστατεύσω την υγεία μου. Δεν έχω νιώσει έτσι μετά από γροθιά στο παρελθόν», πρόσθεσε η 25χρονη πυγμάχος.

«Μπήκα στο ρινγκ για να παλέψω. Δεν τα παράτησα, αλλά μία γροθιά ήταν πολύ δυνατή και είπα αρκετά. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Μετά τη δεύτερη γροθιά, μετά από χρόνια εμπειρίας, ένιωσα έναν δυνατό πόνο στη μύτη. Είπα αρκετά, γιατί δεν ήθελα. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ μετά τη γροθιά στη μύτη και είπα να δώσω ένα τέλος.

Είμαι απογοητευμένη γιατί είμαι μαχήτρια, με έμαθαν πολεμώ μέχρι τέλους.. Πάντα προσπαθούσα να συμπεριφέρομαι τίμια, πάντα εκπροσωπούσα τη χώρα μου με πίστη. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα γιατί δεν μπορούσα να παλέψω άλλο. Ανεξάρτητα από το πρόσωπο που είχα απέναντί ​​μου, που δεν με ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από τη σειρά, ήθελα απλώς να κερδίσω. Ήθελα να αντιμετωπίσω τον άνθρωπο που είχα απέναντί ​​μου και να παλέψω», σημείωσε η Καρίνι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Σε ερώτηση αν θα ήταν καλύτερα να αποσυρθεί εκ των προτέρων, η Καρίνι είπε: «Δεν είμαι άνθρωπος που υποχωρεί εύκολα. Όχι, ακόμα κι αν έλεγαν ότι δεν θα παλέψουμε δεν θα το δεχόμουν ποτέ. Έχω νοοτροπία πολεμιστή. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα. Ένιωσα πολύ πόνο στη μύτη μου. Είπα αρκετά.

Δεν είναι ήττα για μένα, για μένα αν πας στο ρινγκ έχεις ήδη κερδίσει, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τις αποφάσεις άλλων. Δεν είναι στο χέρι μου να πω αν είναι δίκαιο ή όχι. Μόλις έκανα τη δουλειά μου. Κατάφερα να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Είμαι μια ώριμη γυναίκα, όταν νιώθω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, έχω την αξιοπρέπεια να πω αρκετά. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα κέρδιζα, ήμουν συγκεντρωμένη, γαλήνια. Αλλά αυτές οι μπουνιές στη μύτη πονάνε, είπα αρκετά».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });