Χωρίς άγχος η Εθνική πόλο ανδρών, 14-7 τη Ρουμανία
i

© Intime

Χωρίς άγχος η Εθνική πόλο ανδρών, 14-7 τη Ρουμανία

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:14 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 28.07.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επικράτησε 14-7 της Ρουμανίας στην πρεμιέρα της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού.

Ιδανική πρεμιέρα έκανε η Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 14-7 της Ρουμανίας για τον πρώτο όμιλο και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Εθνική πόλο ανδρών παρουσιάστηκε σοβαρή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πήραν πολύ καλό βαθμό στην άμυνα, ήταν συγκεντρωμένοι και πήραν μία άνετη νίκη. Ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής πόλο ανδρών είναι το Μαυροβούνιο. Ο αγώνας αυτός θα γίνει την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Η Εθνική πόλο ανδρών προηγήθηκε 2-0 με τον Βλαχόπουλο και τον Φουντούλη στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Η Ρουμανία μείωσε με τον Νεάμτου, όμως η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε το 4-1 με τον Καλογερόπουλο και τον Γκίλλα. Οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν 4-2, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου με τον Γκεοργκέσκου.

Η Εθνική πόλο ανδρών δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα προηγήθηκε 8-2 με τον Αργυρόπουλο και τον Παπανστασίου προτού οι Ρουμάνοι σημειώσουν δύο γκολ και μειώσουν με τον Νεάμτου και τον Πριοτεάσα. Ο Αργυρόπουλος έφερε τη διαφορά στα πέντε γκολ (4-9) και ο Ιουντεάν μείωσε στο 5-9 της δεύτερης περιόδου.

Η τρίτη περίοδος ήταν πιο κλειστή. Η Ρουμανία μείωσε 6-9 με τον Φούλεα και στη συνέχεια ένα γκολ του Σκουμπάκη και ένα τέρμα του Κανακάκη διαμόρφωσαν το 6-11 της τρίτης περιόδου. Ο αγώνας είχε γίνει, πλέον, τυπική διαδικασία ωστόσο οι Έλληνες παίκτες δεν είχαν διάθεση για αστεία. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Ελλάδα δέχθηκε μόλις ένα γκολ και πήρε μία άνετη νίκη.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης που σημείωσε τέσσερα τέρματα. Από δύο γκολ πέτυχαν ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Για τους Ρουμάνους από δύο γκολ σημείωσαν ο Αντρέι Νεάμτου και ο Βλαντ Γκεοργκέσκου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });