O Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ προσπαθεί στο Παρίσι να καταφέρει αυτό που δεν έκανε η μητέρα του στην Βαρκελώνη (vids)
i

© intime

O Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ προσπαθεί στο Παρίσι να καταφέρει αυτό που δεν έκανε η μητέρα του στην Βαρκελώνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:47 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 29.07.2024

Η μητέρα του, Τσαρμέιν Γκίλτζιους, αγωνίστηκε (χωρίς διάκριση) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, ως η σπρίντερ από τα νησιά Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Τώρα το... τέκνο της, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, με τον Καναδά, αφού πρώτα τον τοποθέτησε για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση, είναι τόσο αποφασισμένος για ένα μετάλλιο, σε σημείο που τσακώθηκε με τον Λαρεντζάκη, όταν ο γκαρντ του Ολυμπιακού... προκάλεσε τον συμπαίκτη και ξάδελφό του.

Για τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι -κατά κάποιον τρόπο- μία οικογενειακή υπόθεση. Και το Παρίσι η αγαπημένη του πόλη. Οπότε... να η ευκαιρία!

Στα 26 του χρόνια, ο σούπερ σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που επισκέπτεται συχνά πυκνά την γαλλική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει ή ακόμα και να λάβει μέρος σε επιδείξεις μόδας με τα εκκεντρικά του outfit, αυτή τη φορά προσπαθεί στην «πόλη του φωτός» να πάρει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Το «χρωστάει» στη μητέρα του. Τον άνθρωπο που τον έφερε στον κόσμο στις 12 Ιουλίου του 1998 στο Οντάριο του Καναδά, έξι χρόνια αφότου είχε εκείνη αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 1992 στη Βαρκελώνη, η 53χρονη σήμερα, Τσαρμέιν Γκίλτζιους, είχε λάβει μέρος στα 400 μέτρα εκπροσωπώντας την χώρα που την ανέθρεψε, την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, που αποτελείται από ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών της Καραϊβικής. Είχε τερματίσει όμως πέμπτη στον πρώτο προκριματικό και είχε αποκλειστεί. Εν μέρει έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, αλλά τώρα ο γιος της θέλει να το ολοκληρώσει. Και να προσφέρει αυτός στην οικογένεια ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Καναδάς, που στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 ανέβηκε στο βάθρο, αφού πρώτα νίκησε τις ΗΠΑ στον ανεπανάληπτο και ιστορικό μικρό τελικό της Μανίλας, τώρα εκτός του ότι δείχνει πιο έτοιμος ως σύνολο, ο Σάι δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ. Έως και αγριεμένος έδειξε να είναι στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Όταν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα και οι βορειοαμερικάνοι είχαν κάνει το πρώτο νικηφόρο βήμα τους, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, έδειξε μία άλλη πτυχή του χαρακτήρα του. Όχι απαραίτητα αρνητική, αλλά σίγουρα διαφορετική απ' όσα έχει συνηθίσει το κοινό. Γενικά, είναι γνωστός για την ψυχραιμία του και την λογική αντιμετώπιση των πραγμάτων, ακόμα κι όταν του κάνει trash talking ο Λούκα Ντόντσιτς στο NBA. Ποτέ δεν απαντά και προτιμά να κάνει... bullying στους αντιπάλους του με το παιχνίδι του. Όχι με λόγια ή αγριάδες.

Άφησε τον Λαρεντζάκη και έπιασε τον Ουόκαπ ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: Τι έγραψε για τον γκαρντ της Εθνικής

Άφησε τον Λαρεντζάκη και έπιασε τον Ουόκαπ ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: Τι έγραψε για τον γκαρντ της Εθνικής

Μετά την ένταση με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, στο φινάλε του αγώνα κόντρα στον Καναδά, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ εξαπέλυσε τα βέλη του προς έναν ακόμα παίκτη της Εθνικής, τον Τόμας Ουόκαπ.

Με το που είδε όμως, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να... ακουμπάει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, τον Νάικελ Αλεξάντερ-Ουόκερ, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πρώτος του ξάδελφος από το σόι του πατέρα του (εξ ου και το κοινό Αλεξάντερ στο επώνυμό τους) φάνηκαν τα... δόντια του. Μπήκε στη μέση, όχι μόνο ως ο αγωνιστικός ηγέτης του Καναδά, αλλά και ως ο μεγάλος ξάδελφος. Κυρίως όμως, ως η προσωπικότητα και το ταλέντο που μπορεί να κάνει την χώρα με τις περισσότερες λίμνες στον κόσμο (2 εκατομμύρια) μία παγκόσμια δύναμη στο μπάσκετμπολ! Εν μέρει το έχει κάνει ήδη, αλλά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο έχει γίνει πλέον... μονομανία γι' αυτόν.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });