Σάκκαρη: «Θα δώσω ό, τι έχω και δεν έχω για το μετάλλιο»
i

© Intime

Σάκκαρη: «Θα δώσω ό, τι έχω και δεν έχω για το μετάλλιο»

Sportal newsroom 16:01 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 28.07.2024

Στην κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στοχεύει η Μαρία Σάκκαρη μετά την πρεμιέρα της στο Παρίσι.

Επιτυχημένη πρεμιέρα στο Παρίσι έκανε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 6-0, 6-1 της Ντάνκα Κόβινιτς και προκρίθηκε στον δεύτετο γύρο.

Στις δηλώσεις μετά το φινάλε του αγώνα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια σημείωσε ότι στόχος της είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο. «Ξέρουμε πόσο δύσκολοι είναι οι πρώτοι γύροι», είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια. «Εγώ προσωπικά είχα πάρα πολύ άγχος, διότι είναι λίγο διαφορετικό από τα τουρνουά που έχουμε συνηθίσει. Εκπροσωπούμε γενικότερα τη χώρα μας, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο. Ήταν μια τρομερή ατμόσφαιρα, το διασκέδασα πάρα πολύ. Ήταν πολύ όμορφα, μας έκανε το χατίρι και ο καιρός σήμερα. Ήταν ιδανική πρεμιέρα, αλλά συνεχίζουμε. θέλουμε να μείνουμε εδώ όσο πιο πολύ γίνεται».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου και εκεί θέλω να επικεντρωθώ. Είναι πολύ δύσκολο το τουρνουά, είναι πολύ απαιτητικό και υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες. Θα ακούσω την καρδούλα μου και πάμε δυνατά!».

Η Μαρία Σάκκαρη εξήγησε και γιατί δεν θέλει να... βλέπει μακριά. «Όταν κοιτάω λίγο πιο πολύ το ταμπλό δεν μου πάει καλά, οπότε το γύρισα λίγο και κοιτάζω ματς με ματς! Έχω μια ιδέα ποιος είναι στη μεριά μου, αλλά δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Θέλω να σκέφτομαι τον επόμενο γύρο, προφανώς έχω και τα διπλά και τα μεικτά και είναι κάτι που διαχωρίζω στο μυαλό μου και κάτι το οποίο θέλει ξεχωριστή συγκέντρωση. Όμως, αισθάνομαι καλά, είμαι πολύ χαρούμενη που ζω αυτή την εμπειρία ξανά. Το εκτιμώ πολύ και το απολαμβάνω και γενικότερα είναι κάτι ξεχωριστό, το οποίο κανένας δεν μπορεί να περιγράψει αν δεν το ζήσει».

Για το Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Είναι ένα μέρος πολύ γνώριμο για εμάς, παίζουμε κάθε χρόνο εδώ οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά τα πάντα. Και αυτό είναι καλό γιατί είμαστε στο comfort zone μας, θα λέγαμε. Τα τελευταία χρόνια εδώ πέρα μπορεί να μην ήταν όπως θα ήθελα, αλλά έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου το 2021. Έκανα πολύ καλή προετοιμασία στο χώμα με έναν καινούργιο προπονητή, αισθάνομαι καλά και νομίζω ότι έχει μπει το παιχνίδι στη σειρά του. Θα δούμε πώς θα πάει!».

Ποιος είναι ο στόχος; Μετάλλιο σε μονό, διπλό ή μικτό; «Και στα τρία, προφανώς! Αυτή είναι η σωστή απάντηση. Όμως, είναι πολύ μακρινό, το τένις έχει πάρα πολλά ματς, δεν μπορώ να μετρήσω καν πόσοι αγώνες υπάρχουν. Εννοείται πως όταν κατεβαίνεις σε αυτή τη διοργάνωση, αυτός είναι ο στόχος, πόσο μάλλον όταν είσαι και Έλληνας. Για μένα είναι μεγάλη τιμή και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω γι' αυτό το μετάλλιο».

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε και για τη μητέρα της, την Αγγελική Κανελλοπούλου: «Η μαμά μου αγωνίστηκε στο Λος Άντζελες στους πρώτους Ολυμπιακούς του τένις. Μου είχε πει από τότε που ήμουν μικρή ότι ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Υπάρχει μεγάλη συγκίνηση από πλευράς της που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στη δεύτερή μου Ολυμπιάδα και κάνω κάτι που έκανε και εκείνη πριν κάποια χρόνια. Γενικότερα η οικογένειά μου είναι πολύ συγκινημένη που είμαι εδώ, εκπροσωπώντας τη χώρα μας και κάνοντας και αυτό που αγαπάω».

Grand Slam ή χρυσό μετάλλιο ρωτήθηκε η Μαρία Σάκκαρη. «Δεν απαντάω γιατί είναι ερώτηση-παγίδα! Επειδή είμαι Ελληνίδα και πραγματικά αγαπώ τη χώρα μου, εννοείται ότι θα πω χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την Ελλάδα μόνο», αποκρίθηκε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Έστειλε, τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο: «Είμαι πάρα πολύ περήφανη, πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι ένα μικρό μέρος αυτή της ομάδας, αυτής της υπέροχης ομάδας με τους τεράστιους αθλητές. Να παρακολουθείτε και να στηρίζετε όλους μας, και τους 100 αθλητές που είμαστε εδώ, και ελπίζουμε να γυρίσουμε με όσα περισσότερα μετάλλια γίνεται. Σας αγαπάμε και σας ευχαριστούμε για όλα!».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });