Έγραψε ιστορία η Σερβία με τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων!

Έγραψε ιστορία η Σερβία με τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων!

Χρήστος Τσάλτας 18:24 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 06.08.2024

Νίκη με ιστορική σημασία πανηγύρισε η Σερβία απέναντι στην Αυστραλία, γράφοντας το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το παιχνίδι με την Αυστραλία έμοιαζε άκρως απαιτητικό και δύσκολο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πορεία για την Σερβία, η οποία στα μέσα της δεύτερης περιόδου βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 24 πόντους διαφορά.

Το 22-46 αποτύπωνε την ανωτερότητα της Αυστραλίας σε εκείνο το σημείο. Την ίδια ώρα όμως αποτέλεσε εφαλτήριο για τους Σέρβους, ώστε να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Κάτι που έκαναν με υπομονή και πίστη στο πλάνο τους.

Γύρισε από την... κόλαση και με υπογραφή Γιόκιτς έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Σερβία

Γύρισε από την... κόλαση και με υπογραφή Γιόκιτς έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Σερβία

Παρ' ότι βρέθηκε ακόμα και στο -24 στο πρώτο ημίχρονο, η Σερβία με ανατροπή διαρκείας και μεγάλα σουτ από Γιόκιτς, Μπογκντάνοβιτς και Ντόμπριτς ανέτρεψε το σκηνικό, έφτασε στη νίκη (95-90) στην παράταση και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά και... περιμένει την Team USA.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έφτασε σε μεγάλη νίκη με 95-90, στην παράταση, χάρη σε μια σπουδαία εμφάνιση από τον Νίκολα Γιόκιτς, που μέτρησε 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Την ίδια ώρα όμως η νίκη αυτή είχε και ιστορική σημασία για τους Σέρβους.

Η ανατροπή από το -24 είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η προηγούμενη ήταν η ανατροπή της Κοινοπολιτείας, στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στη Βαρκελώνη, απέναντι στη Λιθουανία. Πλέον όμως υπάρχει νέο ρεκόρ, το οποίο κατέχει η Σερβία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });