Τρίτο διαδοχικό χρυσό η Σερβία, 13-11 την Κροατία
i

© IMAGO / Pixsell

Τρίτο διαδοχικό χρυσό η Σερβία, 13-11 την Κροατία

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:07 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 11.08.2024

Η Σερβία νίκησε 13-11 την Κροατία στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πόλο ανδρών.

Η μεγάλη των Σέρβων σχολή. Οι «πλάβι» νίκησαν 13-11 την Κροατία στον τελικό και κατέκτησαν το τρίτο διαδοχικό χρυσό σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Στη διοργάνωση του Παρισιού η Σερβία δεν πήγε (σε αντίθεση με άλλες φορές) ως ένα εκ των φαβορί των αγώνων. Αντίθετα, η ομάδα του Ούρος Στέφανοβιτς πέρασε ως τέταρτη το όμιλο, ωστόσο στον προημιτελικό με αντίπαλο την Ελλάδα έδειξε από τι υλικό είναι φτιαγμένη.

Το γκολ του Γιάκσιτς δύο δεύτερα πριν το τέλος εκείνου του αγώνα έδωσαν την πρόκριση στη Σερβία, που στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ και τον τελικό κόντρα στην Κροατία επικράτησε με σχετική άνεση.

Η ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ άνοιξε το σκορ με τέρμα του Φάτοβιτς στον παίκτη παραπάνω. Οι τυπικά γηπεδούχοι Σέρβοι προσπέρασαν με 2-1 με τέρμα του Ούμποβιτς και του Τσουκ. Η Κροατία ισοφάρισε 2-2 με τον Μάρινιτς, αλλά η τελική ευθεία της πρώτης περιόδου ανήκε στη Σερβία που έκανε το 5-2 με δύο διαδοχικά τέρματα του Γιάκσιτς.

Η ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ μείωσε 5-3 με τέρμα του Λόντσαρ στον παίκτη παραπάνω. Οι παίκτες του Ούρος Στεφάνοβιτς, όμως είχαν το πάνω χέρι και προσπέρασαν με 7-3 με τέρμα του Ράσοβιτς στον παίκτη παραπάνω. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία έδειξε αντίδραση και μείωσε 7-5 με τον Φάτοβιτς και τον Μάρινιτς. Ο Ντένοβιτς με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 8-5 της δεύτερης περιόδου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η Σερβία έφτασε στο 9-5 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με γκολ του Ράσοβιτς. Η Κροατία μείωσε με τον Μάρινιτς αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και έφτασαν στο 10-6 με τέρμα του Ντράσοβιτς. Ο Χάρκοφ διαμόρφωσε το 11-8 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ένα γκολ του Βρίλιτς (11-9) έδωσε ελπίδα στην Κροατία. Ο Ντέντονιτς διαμόρφωσε το 12-9 τρία λεπτά και 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τελικού. Η ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ μείωσε ξανά, αλλά η Σερβία έπαιξε και με το χρονόμετρο στο φινάλε. Ο Μίλος Τσουκ διαμόρφωσε το 13-10 και τελείωσε τη σεμνή τελική. Ο Μπούριτς έκανε το 13-10 που ήταν και το τελικό σκορ, είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });