Χάλκινη η Σερβία με τον Γιόκιτς να κάνει το triple double!
i

© FIBA

Χάλκινη η Σερβία με τον Γιόκιτς να κάνει το triple double!

Ευτυχία Οικονομίδου 13:51 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 10.08.2024

Το κατάφερε στο τέλος ο Νίκολα Γιόκιτς που έγραψε το πρώτο του triple double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων για να μπει σε μία πολύ μικρή λίστα παικτών που το έχουν καταφέρει και να χαρίσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στη Γερμανία (93-83).

Η Γερμανία και η Σερβία ρίχτηκαν στη μάχη του μικρού τελικού του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων με φόντο το χάλκινο μετάλλιο και η τρίτη θέση στο βάθρο.

Τόσο η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, όσο και οι Σέρβοι υπέστησαν σοκαριστικούς αποκλεισμούς που τους στέρησαν το εισιτήριο από τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (10/08, 22:30). Ιδιαίτερα η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν εκείνη που ενώ κρατούσε στα χέρια της τα ηνία της αναμέτρησης με την Team USA στον ημιτελικό, είδε τους Αμερικανούς να πραγματοποιούν τη μεγάλη ανατροπή και να της παίρνει την... μπουκιά από το στόμα.

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς ήταν εκείνη που το κατάφερε και έκανε δικό της το χάλκινο μετάλλιο με σκορ 93-83 βλέποντας τον σταρ των Νάγκετς να καταγράφει το πρώτο του triple double στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ μπήκε σε μία πολύ μικρή και ξεχωριστή λίστα παικτών που έχουν κάνει πράξη το συγκεκριμένο κατόρθωμα.

Το ματς

Στο παιχνίδι φάνηκε εξαρχής πως ενδιέφερε περισσότερο τους Σέρβους με εκείνους να έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο, κάτι που αποτυπώθηκε και στο παρκέ με τους Βασίλιε Μίτσιτς και Φιλίπ Πετρούσεφ να πρωταγωνιστούν και να χτίζουν το προβάδισμά τους έχοντας τον Ντένις Σρέντερ απέναντί τους να προσπαθεί να... ροκανίσει τη διαφορά (21-30, στπ 10').

Η ομάδα του κόουτς Πέσιτς έδειξε την ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο αγγίζοντας το διψήφιο προβάδισμα με τον αρχηγό, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να το κάνει πραγματικότητα. Ο Γιόχανες Τίμαν μάζεψε τη διαφορά με τη βοήθεια του Αντρέας Ομπστ, όμως οι Σέρβοι δεν έδειχναν να ανησυχούν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με όπλο την επιθετική τους πολυφωνία.

Το πρώτο και τελευταίο «Εμπίντ vs Ουεμπανιάμα» είχε κυριαρχία, έμπνευση και... 70άρα! (vid)

Το πρώτο και τελευταίο «Εμπίντ vs Ουεμπανιάμα» είχε κυριαρχία, έμπνευση και... 70άρα! (vid)

Ο τελικός του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στη Γαλλία και την Team USA αναμένεται συναρπαστικός ειδικά από την στιγμή που θα παρακολουθήσουμε τη δεύτερη «μονομαχία» ανάμεσα στον Βίκτορ Ουεμπανιάμα και τον Τζοέλ Εμπίντ.

Με την ανάπαυα, η Σερβία πάτησε ακόμα περισσότερο το... γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ φτάνοντας μέχρι και το +19 (45-64, στο 25') με τον Νίκολα Γιόκιτς να... φλερτάρει από πολύ νωρίς με το triple double. Ωστόσο, η Γερμανία με τα αδέρφια Βάγκνερ και τον Ισαάκ Μπόνγκα μείωσε στους 9 για να ασκήσει πίεση στην τέταρτη περίοδο. Πάντως η ομάδα του Πέσιτς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες. Διατήρησε τον έλεγχο του ματς και μπόρεσε να το ολοκληρώσει με τη νίκη για να κάνει δική της την τρίτη θέση στο βάθρο και το χάλκινο μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-46, 63-72, 83-93

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });