Ο Βασίλης Σπανούλης τελικά «ευστόχησε» στο τελευταίο σουτ 16 χρόνια μετά!

Βασίλης Σπανούλης

i

© Intime

Ο Βασίλης Σπανούλης τελικά «ευστόχησε» στο τελευταίο σουτ 16 χρόνια μετά!

Ευτυχία Οικονομίδου 21:35 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 08.07.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης δημιούργησε μία Εθνική Ελλάδας βγαλμένη από τα παλιά. Με στόχους, αυτοπεποίθηση και πάνω απ’ όλα υγεία, η «επίσημη αγαπημένη» θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 δεκαέξι χρόνια μετά. Τότε που ο Σπανούλης ήταν πρωταγωνιστής, αλλά από άλλο πόστο και έμεινε με ένα μεγάλο «αν».

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής ομάδας τον Οκτώβριο του 2023 και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τρέχοντας μία αδιανόητη σκυταλοδρομία.

Από τα παράθυρα του Φεβρουαρίου έως τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ απέναντι στην Κροατία, η «γαλανόλευκη» φαντάζει απροσπέλαστη έχοντας… καταπιεί οποιονδήποτε αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα της.

Μπορεί ο Σπανούλης να είναι ένας προπονητής με μικρή εμπειρία σε αυτό το πόστο, όμως όσα έχει καταφέρει μιλούν από μόνα τους. Ο πιστός στρατιώτης της Εθνικής, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος για τον εαυτό του, ανέλαβε το Περιστέρι, ως πρώτο τεστ στην προπονητική του καριέρα και το έφτασε στο Final Four του Basketball Champions League.

Επόμενος σταθμός και πολύ πιο απαιτητικός ήταν η Εθνική ομάδα. Η ιστορία του συνόλου είναι αδιαμφισβήτητη, όμως η απουσία από τα μετάλλια τα τελευταία 15 χρόνια, όπως και το γεγονός ότι δεν είχε συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008 στο Πεκίνο, καθιστούσαν το έργο, ακόμη δυσκολότερο.

Δεκαετές συμβόλαιο στον Σπανούλη τώρα!

Δεκαετές συμβόλαιο στον Σπανούλη τώρα!

Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ηθικό. Η Εθνική Ανδρών πρέπει να επενδύσει σε έναν θρύλο του μπάσκετ, που κατάφερε να εμπνεύσει και να ενώσει, εκπληρώνοντας τον στόχο της πρόκρισης στο Παρίσι έπειτα από 16 άκαρπα χρόνια. Γράφει ο «νονός» του «Kill Bill» Κώστας Σωτηρίου.

Ο «Kill Bill» έχει δείξει όμως πως δεν φοβάται τις προκλήσεις, κάθε άλλο. Πήρε την Εθνική από το χέρι, ενσωματώνοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα και δημιουργώντας ένα αξιόλογο σύνολο με ατσάλινη άμυνα, που δεν φοβάται να σουτάρει και δημιουργεί μόνο θετικές προσδοκίες και ελπίδες.

Η εκκίνηση; Ιδανική! Με 9-0 σε φιλικά και μη παιχνίδια ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο προπονητής με το θετικότερο ξεκίνημα στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης». Το μυστικό συστατικό σε αυτή τη μέχρι τώρα επιτυχία σίγουρα έγκειται και στο γεγονός πώς πέρα από το mentality, ο Σπανούλης έχει και την εμπειρία ως σημαντικότατο μέλος της Εθνικής ομάδας όλα αυτά τα χρόνια ως παίκτης.

Δεκαέξι χρόνια νωρίτερα ο Λαρισαίος παίκτης του Παναθηναϊκού τότε πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια της «γαλανόλευκης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008), όντας μάλιστα και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη με μέσο όρο 14.3 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Τότε η Εθνική ομάδα τερμάτισε 5η στην διοργάνωση, αφού η Αργεντινή έβαλε τέλος στο όνειρο της Ελλάδας να βρεθεί στο βάθρο.

Εκείνος μάλιστα, ήταν ο παίκτης που είχε την ευκαιρία να γράψει διαφορετικά την ιστορία σε εκείνον τον προημιτελικό παίρνοντας το τελευταίο σουτ τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε για να ανατρέψει το σκορ (78-80), όμως αστόχησε.

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
ΣΤΙΒΟΣ

12:14 - 08.07.2024

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον το φαβορί για σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου που αποτελούσε την πρώτη επιλογή δε θα κρατήσει τη σημαία.

«Μη μου το θυμίζεις», είναι η αντίδραση του πάντα με χιούμορ όταν θυμάται εκείνες τις μέρες, εκείνο το σουτ.

Είναι ξεκάθαρα ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες. Όπως εκείνο το καλοκαίρι του 2008 φώναξε «εγώ», ακόμα κι αν αποτύγχανε, έτσι κι όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία της Εθνικής την άρπαξε από τα μαλλιά.

Το χάδι και το «ευχαριστώ» του Σπανούλη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο! (pic)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

23:54 - 07.07.2024

Το χάδι και το «ευχαριστώ» του Σπανούλη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο! (pic)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απάντησε σε ερώτηση του Sportal στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Κροατία και εξέφρασε τον θαυμασμό του στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τον χάιδεψε σα να του λέει «ευχαριστώ».

Όπως λέει και το ρητό: «Ο τολμών νικά», έτσι και ο Βασίλης Σπανούλης τόλμησε και μέχρι στιγμής έχει νικήσει και μάλιστα με το παραπάνω. Είπε με θάρρος «à tout à l'heure» στις ομάδες που αντιμετώπισε στο Προολυμπιακό τουρνουά και έκλεισε ραντεβού με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήρθε η ώρα να μεταδώσει τις γνώσεις του από άλλη θέση. Είναι εξάλλου ο μόνος Έλληνας παίκτης μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη που έχουν βρεθεί και στα δύο πόστα, παίκτη και προπονητή. Το γεγονός ότι είναι ένας προπονητής άφθαρτος με καθολική αποδοχή από κόσμο και παίκτες καθιστά αυτό το οικοδόμημα που χτίζει πολύ πιο σταθερό και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ο στρατιώτης της Εθνικής, που την υπηρέτησε ως παίκτης, συνεχίζει να την υπηρετεί και ως προπονητής κρατώντας το όνειρο ζωντανό ακόμα και σε έναν φαινομενικά δύσκολο όμιλο με Ισπανία, Καναδά και Αυστραλία. H Ελλάδα φαίνεται έτοιμη να κάνει ακόμη μία υπέρβαση. Μέχρι τότε à bientôt και rendez-vous à Paris!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });