Sportal Guest The Wavemakers Edition: Η Αλεξάνδρα Ασημάκη συνεχίζει να καταρρίπτει στερεότυπα

Πηνελόπη Παπαδήμου Σωτήρης Κωσταβάρας 18:37 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 22.07.2024

Το Sportal Guest The Wavemakers Edition με την υποστήριξη της Nautica κάνει πρεμιέρα με την Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η Ελληνίδα φουνταριστή, που ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς εξηγεί πώς συνδυάζει τον πρωταθλητισμό και τη μητρότητα αλλά τα εμπόδια που ξεπέρασε μέχρι να έρθει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες με την επιστροφή της στην Εθνική ομάδα.

Το 2004, όταν σε ηλικία 16 ετών είδε την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, η Αλεξάνδρα Ασημάκη αντιλήφθηκε το πεπρωμένο της. Η Ελληνίδα φουνταριστή είχε ξεκινήσει εκείνα τα χρόνια το αθλητικό της ταξίδι στις ακαδημίες του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης καταγράφοντας τις πρώτες της συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Ένα ταξίδι, που όπως αναφέρει και η ίδια στο Sportal Guest The Wavemakers Edition με την υποστήριξη της Nautica τα είχε όλα: τίτλους, βραβεία, απογοητεύσεις και μπόλικη αμφισβήτηση. Είκοσι χρόνια μετά από εκείνο το ασημένιο μετάλλιο, η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι έτοιμη να ζήσει το πεπρωμένο της.

Το Sportal Guest The Wavemakers Edition με την υποστήριξη της Nautica, με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες κάνει πρεμιέρα με μία εμβληματική μορφή του πόλο γυναικών στην Ελλάδα. Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 με την Εθνική ομάδα, κορυφαία αθλήτρια πόλο στον κόσμο και την Ευρώπη την ίδια χρονιά, τρία Κύπελλα πρωταθλητριών σε συλλογικό επίπεδο, η Αλεξάνδρα Ασημάκη κατάκτησε πολλές κορυφές προτού πάρει απόφαση να κρεμάσει - προσωρινά όπως αποδείχθηκε - το σκουφάκι της το καλοκαίρι του 2020.

Τέσσερα χρόνια αργότερα κι αφού γέννησε την κόρη της και έκανε σοβαρό χειρουργείο, η Ελληνίδα φουνταριστή ετοιμάζεται να ζήσει για δεύτερη φορά το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πολύ πιο ώριμη, πολύ πιο συνειδητοποιημένη η Αλεξάνδρα Ασημάκη ηγείται μίας παρέας κοριτσιών που, όπως και η ίδια, αγαπούν αυτό που κάνουν και με σκληρή δουλειά κι επιμονή έφτασαν στον τελικό στόχο του Παρισιού.

Η ίδια θυμάται στο Sportal Guest The Wavemakers Edition με την υποστήριξη της Nautica πώς ξεκίνησε αυτό το (δεύτερο) αθλητικό ταξίδι από την ομάδα του Αλίμου, που δημιούργησε η ίδια μαζί με τον σύζυγό της και την Α2 κατηγορία και που οδήγησε την ίδια πάλι στην Εθνική ομάδα. Με αρκετή προσπάθεια και επιμονή η Αλεξάνδρα Ασημάκη είδε όλη της αθλητική ζωή να περνάει από τα μάτια της όταν ήρθε η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού και εξηγεί πώς έχει καταφέρει να συνδυάσει τη μητρότητα με τον πρωταθλητισμό.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });