Sportal Guest The Wavemakers Edition: Μετρώντας αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς αγώνες!

Sportal Guest The Wavemakers Edition: Μετρώντας αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς αγώνες!

Sportal newsroom 11:34 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 22.07.2024

Το Sportal φέρνει στις οθόνες σας το Sportal Guest The Wavemakers Edition, μία σειρά συνεντεύξεων με επίκεντρο τον χώρο της πισίνας, από νυν και πρώην αθλητές που μιλούν για την καριέρα τους, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να βρεθούν στην κορυφή.

Η μεγάλη ώρα των Ολυμπιακών αγώνων έφτασε. Από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα τα δώσουν όλα για τη διάκριση στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη.

Το Sportal, πιστό στην υπόσχεση που έχει δώσει από το ξεκίνημα της λειτουργίας του, δίνει τον λόγο στους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Για όλη την εβδομάδα, πέντε νυν και πρώην αθλητές και αθλήτριες με επίκεντρο τον κόσμο της πισίνας, θα φιλοξενηθούν στο Sportal Guest The Wavemakers Edition με την υποστήριξη της Nautica. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο και τα αγωνίσματα της πισίνας και όχι μόνο.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ο Μάνος Ζερδεβάς, ο Γιάννης Φουντούλης, η Κέλλυ Αραούζου και ο Νίκος Ξυλούρης φιλοξενήθηκαν στο Sportal Guest the wavemakers edition με την υποστήριξη της Nautica και μίλησαν για το ξεκίνημα της καριέρας τους, τι τους έδινε κίνητρο αλλά και τι καθόρισε την αγωνιστική τους πορεία.

Αλεξάνδρα Ασημάκη

Η Αλεξάνδα Ασημάκη ανοίγει την αυλαία του Sportal Guest the wavemakers edition με την υποστήριξη της Nautica. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 ξεκίνησε να παίζει πόλο στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης στη θέση της φουνταριστής. Με το σκουφάκι της ομάδας των νοτίων προαστίων πανηγύρισε δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκά σούπερ καπ και πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας. Το 2014 μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό με το σκουφάκι του οποίου κατέκτησε ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ, έξι πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Έπαιξε για μία σεζόν στην ισπανική Αλκορκόν, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο. Σταμάτησε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι το 2020 και επέστρεψε με το σκουφάκι του Αλίμου αφού έφερε στον κόσμο την κόρη της.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έγραψε ιστορία αγωνιζόμενη με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας κατακτώντας πάνω από δέκα μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις. Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης το 2011 ενώ την ίδια χρονιά αναδείχτηκε κορυφαία πολίστρια στον κόσμο και την Ευρώπη. Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων τρία ασημένια μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2010, 2012, 2018) και ένα χάλκινο το 2024. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 και ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή της.

Μάνος Ζερδεβάς

Γεννήθηκε το 1997 και ξεκίνησε να παίζει πόλο στην Ηλιούπολη. Στη συνέχεια, ο Μάνος Ζερδεβάς μετακινήθηκε στη Βουλιαγμένη και από το 2018 αγωνίζεται με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει με τη Βουλιαγμένη ένα Κύπελλο Ελλάδα το 2017. Ως παίκτης του Ολυμπιακού έχει πανηγυρίσει πέντε νταμπλ και το Σούπερ Καπ Ελλάδας τρεις φορές.

Ο Μάνος Ζερδεβάς αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και ήταν μέλος της Εθνικής πόλο ανδρών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ο 24χρονος, τότε, πολίστας ήταν μάλιστα εκ των κορυφαίων της «γαλανόλευκης» στην πορεία της μέχρι το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο 27χρονος τερματοφύλακας έχει κατακτήσει ακόμη ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους για το βραβείο της καλύτερου πολίστα στην Ευρώπη. Ο διεθνής τερματοφύλακας ετοιμάζεται για τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή του.

Γιάννης Φουντούλης

Θεωρείται εκ των κορυφαίων περιφερειακών που έβγαλε το ελληνικό πόλο διαχρονικά. Ο Γιάννης Φουντούλης γεννήθηκε στο νησί της Χίου, όπου και ξεκίνησε το πόλο στον τοπικό Ναυτικό Όμιλο. Σε ηλικία 21 ετών μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, στον οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα με ένα διάλειμμα δύο ετών όπου αγωνίστηκε στην ουγγρική Φερεντσβάρος. Με το σκουφάκι της ομάδας του Πειραιά έχει πανηγυρίσει δεκάδες τίτλους. Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Champions League το 2018 στον τελικό κόντρα στην Προ Ρέκο. Ο Έλληνας περιφερειακός έχει σημειώσει πάνω από 1000 γκολ στην καριέρα του στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών.

Ο Γιάννης Φουντούλης είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με το «γαλανόλευκο» σκουφάκι. Είναι ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο ενώ έχει κατακτήσει ακόμη ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες

Κέλλυ Αραούζου

Γεννήθηκε το 1991 και έχει καταγωγή από το νησί της Ίου. Η Κέλλυ Αραούζου ξεκίνησε την κολύμβηση σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια μεταπήδησε από τα αγωνίσματα της πισίνας στη μαραθώνια κολύμβηση, όπου πέτυχε σημαντικές διακρίσεις. Σταμάτησε την αγωνιστική της καριέρα το 2021 σε ηλικία 30 ετών.

Από την καριέρα της Κέλλυς Αραούζου ξεχωρίζουν τα μετάλλια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μαραθώνιας κολύμβησης του 2010 (αργυρό 5χλμ, χρυσό ομαδικό) και του 2012 (αργυρό 5χλμ, αργυρό ομαδικό), το αργυρό μετάλλιο στα 5χλμ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 αλλά και το αργυρό ομαδικό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης του 2013 μαζί με το Σπύρο Γιαννιώτη και τον Αντώνη Φωκαΐδη. Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο όπου κατέλαβε την 11η θέση.

Νίκος Ξυλούρης

Γεννήθηκε το 1982 και ξεκίνησε την κολύμβηση στην Κόρινθο. Το 2001 ο Νίκος Ξυλούρης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4x200 ελεύθερο στους Μεσογειακούς αγώνες. Το 2002 και το 2006 κατέκτησε με την ομάδα σκυταλοδρομίας Χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης. Το μετάλλιο του 2002 (κολύμπησε μαζί τους Άκη Οικονόμου, Γιάννη Κοκκώδη και Σπύρο Γιαννιώτη) ήταν και το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Ξυλούρης στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 κατέλαβε την όγδοη θέση, ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Επίσης συμμετείχε στους τελικούς των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων του 2003 και 2005. Ο Νίκος Ξυλούρης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, έφορος κολύμβησης και εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });