Το τριήμερο της... οργής: Ο Στεφ Κάρι διέλυσε τους αντιπάλους του και τη λογική, τερματίζοντας το μπάσκετ!

Το τριήμερο της... οργής: Ο Στεφ Κάρι διέλυσε τους αντιπάλους του και τη λογική, τερματίζοντας το μπάσκετ!

Χρήστος Τσάλτας 09:22 - 11.08.2024

Μέγας είσαι Στεφ και θαυμαστές οι βόμβες σου! Ο μεγαλύτερος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετ «χτύπησε» ξανά και αφού έριξε τη Σερβία στο καναβάτσο, χάρισε μια μεγαλειώδη μπασκετική παράσταση στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου κόντρα στη Γαλλία.

Εξ αρχής το Ολυμπιακό Τουρνουά στη Γαλλία έμοιαζε με την προσωπική ραψωδία του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ή για να ακριβολογούμε, πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία εκείνος ήταν το επίκεντρο όλων. Αυτός «στρατολόγησε» τους συμπαίκτες του για να δώσουν το παρών στο Παρίσι, αυτός ήταν που έθεσε τον τόνο στο παιχνίδι.

Όλα έμοιαζαν να είναι τόσο αρμονικά για το παιχνίδι του «βασιλιά». Την ώρα όμως που η Αμερική τα βρήκε σκούρα και χρειάστηκε έναν παίκτη να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς εμφανίστηκε ο παίκτης που κάνει το συγκεκριμένο άθλημα να μοιάζει τόσο όμορφο και απλό.

Ο Στεφ Κάρι το τελευταίο τριήμερο ήταν από άλλο πλανήτη. Μέχρι τον προημιτελικό ο ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είχε μια άχρωμη, άοσμη και άγευστη παρουσία. Σχεδόν αδιάφορη, καθώς σε κανένα σημείο δεν ήταν επιδραστικός. Ή για να το πούμε πιο σωστά, δεν επεδίωξε να γίνει επιδραστικός. Σαν να κρατούσε δυνάμεις για τα παιχνίδια που θα έκριναν τα πάντα για την χώρα του. Όπως και έκανε.

Στον ημιτελικό με την Σερβία θύμισε τον παίκτη που ο κόσμος να χαλάσει, θα κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι. Σε 33 αγωνιστικά λεπτά έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των παικτών του Σβέτισλαβ Πέσιτς, χαρίζοντας ένα μοναδικό μπασκετικό show. 36 πόντους με 9/14 τρίποντα και την δεύτερη κορυφαία επίδοση σε σκοράρισμα στην ιστορία της Team USA, πίσω από τους 37 πόντους του Καρμέλο Άντονι.

Στον μεγάλο τελικό με την Γαλλία, στο παιχνίδι που έκρινε το χρυσό μετάλλιο, επιθετικά δεν έφτασε σε αυτά τα επίπεδα των 36 πόντων, αλλά η βραδιά του ήταν ακόμα πιο ασύλληπτη. Διότι μέτρησε 24 πόντους, με 8/12 τρίποντα. Και με εύστοχα σουτ που μόνο ένας... εξωγήινος σαν τον Στεφ Κάρι θα μπορούσε να βάλει.

Στο τελευταίο τρίλεπτο και με την ομάδα του Βενσάν Κολέ να πλησιάζει στο σουτ (79-82), εκείνος πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Όχι ένα, αλλά τέσσερα τρίποντα, το ένα πιο συγκλονιστικό από το άλλο, έβαλαν τους Γάλλους για... ύπνο, σύμφωνα με τον αγαπημένο πανηγυρισμό του ηγέτη των Ουόριορς.

Τι κι αν οι Γάλλοι δοκίμασαν τα πάντα στην άμυνα; Τι κι αν έπεσαν ακόμα και δύο παίκτες πάνω του την ώρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει; Εκείνος δεν καταλάβαινε τίποτα, βάζοντας το ένα σουτ μετά το άλλο. Κάνοντας το κοινό στην Accor Arena να παραληρεί και να θυμάται για πάντα αυτό που έζησε το βράδυ της 10ης Αυγούστου.

Διότι ήταν μια μοναδική μπασκετική παράσταση από τον ένα και μοναδικό: Τον Στέφεν Ουορντέλ Κάρι!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });