Είχε δίκιο η Στεφανίδη: Ο τελικός του επί κοντώ κράτησε μία... αιωνιότητα
i

© Intime

Είχε δίκιο η Στεφανίδη: Ο τελικός του επί κοντώ κράτησε μία... αιωνιότητα

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:53 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 07.08.2024

Πάνω από τρεις ώρες κράτησε ο τελικός του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Περισσότερο με ταλαιπωρία έμοιαζε, παρά με τελικό Ολυμπιακών ο αγώνας στο άλμα επί κοντώ γυναικών. Η Κατερίνα Στεφανίδη πάλεψε με άλλες 18 αθλήτριες για ένα μετάλλιο. Η πρωτοφανής απόφαση της World Athletics να χαμηλώσει τα κριτήρια πρόκρισης, έδωσε την ευκαιρία σε 20 αθλήτριες να κλείσουν ραντεβού για τον μεγάλο αγώνα.

Μαζί τους ήταν και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που τραυματίστηκε στον προκριματικό και δεν πήρε μέρος. Η παρουσία 19 αθλητριών έφερε αλλαγή ώρας στον τελικό που αντί για τις 20:00 ξεκίνησε στις 19:15. Πάλι, όμως, υπήρξαν σημαντικά προβλήματα.

Αρχικά, όπως φάνηκε και στο τηλεοπτικό πλάνο, η Κατερίνα Στεφανίδη θα έπρεπε να περιμένει μία απονομή για να κάνει ένα άλμα ενώ ετοιμαζόταν να πάρει φόρα. Η Ελληνίδα αθλήτρια εξέφρασε σημαντικά παράπονα για την παρουσία 20 αθλητριών στον τελικό του αγωνίσματος και εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έχει δίκιο.

Ανάμεσα στα άλματα των αθλητριών, ιδιαίτερα αυτών που περνούσαν τα ύψη, υπήρξε τεράστια αναμονή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κατερίνα Στεφανίδη χρειάστηκε να περιμένει πάνω από 20 λεπτά για να επιχειρήσει στα 4,80 μέτρα έχοντας περάσει με την πρώτα τα 4,70 μέτρα. Η μεγάλη αναμονή και τα σημαντικά λάθη (υπήρξε πρόβλημα με τον πήχη στο φινάλε) οδήγησαν στο να διαρκέσει ο τελικός του επί κοντώ γυναικών πάνω από τρεις ώρες.

Συγκριμένα, ο αγώνας ξεκίνησε στις 19:15 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώθηκε στις 22:40. «Είναι ανήκουστο, είναι απαράδεκτο, φταίει ξεκάθαρα η World Athletics, η οποία έθεσε τα ύψη λάθος για πρωί, χωρίς να καταλαβαίνει πού βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντώ γυναικών αυτή τη στιγμή. Στον τελικό θα πρέπει να μπούμε πιο νωρίς, θα είμαστε 20 κοπέλες σε μια ουρά για να κάνουμε ζέσταμα, πιθανώς να προλάβουμε να κάνουμε μόνο δύο δοκιμαστικά… Για να μην πάρει πέντε ώρες, θα είναι… πιο απότομα τα ύψη. Είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να κάνουν τέτοιο λάθος και να μπαίνουν 20 κοπέλες στον τελικό», σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στις δηλώσεις της μετά το τέλος του προκριματικού.

Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νίνα Κένεντι από την Αυστραλία και το ασημένιο η Κέιτι Μουν από τις ΗΠΑ. Η Αλίσα Νιούμαν από τον Καναδά συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });