Ανανεωμένη, γεμάτη, ισχυρή: Η Team USA του 2028 πάει στο Λος Άντζελες για το χρυσό!

Ανανεωμένη, γεμάτη, ισχυρή: Η Team USA του 2028 πάει στο Λος Άντζελες για το χρυσό!

Χρήστος Τσάλτας 23:39 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 12.08.2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 έφτασαν στο τέλος τους και ήδη στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει κουβέντα για την ομάδα που θα παραταχθεί στο Λος Άντζελες το 2028.

Η ομάδα του 2024 είχε τίτλο «Avengers». Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στο δικό του «last dance» σε Ολυμπιακούς Αγώνες φρόντισε να στρατολογήσει την αφρόκρεμα του ΝΒΑ, προκειμένου όλοι μαζί να φτάσουν σε πέμπτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του κόσμου.

Ο στόχος επετεύχθη για τις ΗΠΑ, που απέναντι στην Γαλλία με τρόπο εμφατικό. Το χρυσό πέρασε στο στήθος των 12 NBAers που ταξίδεψαν στην «πόλη του Φωτός». Στις ΗΠΑ όμως με το πέρας του τουρνουά του 2024 άρχισε ήδη κουβέντα για το επόμενο μεγάλο ραντεβού σε 4 χρόνια από τώρα.

Έγινε εφιάλτης τους: Τα McDonald’s στη Γαλλία έτοιμοι να επιβάλλουν «σκληρή» τιμωρία στον Στεφ Κάρι!
ΜΠΑΣΚΕΤ

19:14 - 12.08.2024

Έγινε εφιάλτης τους: Τα McDonald’s στη Γαλλία έτοιμοι να επιβάλλουν «σκληρή» τιμωρία στον Στεφ Κάρι!

Η μεγαλειώδης παράσταση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Στεφ Κάρι έχει φέρει... εφιάλτες στους Γάλλους, που σκέφτονται να πάρουν πρωτοφανή μέτρα!

Για τους Αμερικανούς άλλωστε δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 συνιστούν ήδη τεράστιο θέμα και σε αυτό το event σκοπός είναι να... σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Το γεγονός πως η παράσταση αυτή θα γίνει στο «σπίτι» τους, την έδρα του Χόλιγουντ και της λάμψης, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη.

Αν στο Παρίσι ο στόχος ήταν μια φορά το χρυσό μετάλλιο, λόγω της αποτυχίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Λος Άντζελες το κίνητρο είναι στον... Θεό ώστε να έρθει ένα ακόμα χρυσό, που θα είναι το έκτο διαδοχικό για την Team USA.

Ήδη άλλωστε έχει ανοίξει κουβέντα για το ρόστερ που θα παραταχθεί στα παρκέ της Αμερικής από 14 έως 30 Ιουλίου του 2028. Η κουβέντα που έχει ανοίξει είναι αρκετά πρώιμη, όμως αποτυπώνει τις διαθέσεις των Αμερικανών, ώστε να παρατάξουν το καλύτερο δυνατό σύνολο.

Το δεδομένο της υπόθεσης είναι πως οι ιθύνοντες την Team USA θα περιμένουν ως και την τελευταία στιγμή την απόφαση του Κέβιν Ντουράντ. Αν ο KD αποφασίσει στα 40 του χρόνια να αγωνιστεί σε ακόμα ένα Ολυμπιακό Τουρνουά (εφόσον είναι ακόμα ενεργός), τότε είναι 100% σίγουρο πως θα βρίσκεται στους 12 εκλεκτούς.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που ο Ντουράντ είναι εκτός κάδρου, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Οι Αμερικανοί προσανατολίζονται σε μια 12άδα που συνδυάζει εμπειρία με την εθνική ομάδα, κίνητρο για επιτυχία, αλλά και νιάτα.

Οι πιο έμπειροι σε αυτή την πρώιμη 12άδα είναι ο Μπαμ Αντεμπάγιο, ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Τζέισον Τέιτουμ, που μετρούν 2 χρυσά μετάλλια. Την ίδια ώρα στο ρόστερ βρίσκεται το όνομα του Άντονι Έντουαρντς, ο οποίος τα τελευταία δύο καλοκαίρια ενίσχυσε την εθνική ομάδα, αλλά και αυτό του Τζέιλεν Μπράνσον.

Από εκεί και πέρα, δεσπόζουν και τα ονόματα των Τζέιλεν Μπράουν, Ντόνοβαν Μίτσελ, αλλά του Πάολο Μπανκέρο, που θεωρείται ο επόμενος μεγάλος σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Επιπλέον, ανάμεσα στις κλήσεις βρίσκεται και το όνομα του Ζάιον Ουίλιαμσον, με την προϋπόθεση πως ο ηγέτης των Πέλικανς θα είναι υγιής και μακριά από τραυματισμούς.

Την 12άδα κλείνουν τρεις παίκτες με τη δική τους σημειολογία. Ο Τσετ Χόλμγκρεν, που το 2028 θα είναι 26 ετών και θα μπαίνει στο prime του, ο Μπράντον Μίλερ, που ήταν ο πιο συνεπής rookie της περασμένης σεζόν, πίσω από τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά, αλλά και το επόμενο παιδί-θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Κούπερ Φλαγκ, που το '28 θα είναι 21 ετών και άπαντες περιμένουν να κυριαρχήσει στα παρκέ του ΝΒΑ με την παρουσία του.

Η πιθανή 12άδα που παρουσιάζουν οι Αμερικανοί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028:

Άντονι Έντουαρντς
Ντέβιν Μπούκερ
Τζέιλεν Μπράνσον
Ντόνοβαν Μίτσελ
Τζέισον Τέιτουμ
Τζέιλεν Μπράουν
Μπράντον Μίλερ
Κούπερ Φλαγκ
Μπαμ Αντεμπάγιο
Τσετ Χόλμγκρεν
Ζάιον Ουίλιαμσον
Πάολο Μπανκέρο

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });