Η πρώτη επιλογή, ο tone-setter Λεμπρόν και o Ντουράντ που αλλάζει τις ισορροπίες: Τι έδειξε η Team USA στην πρεμιέρα της

Η πρώτη επιλογή, ο tone-setter Λεμπρόν και o Ντουράντ που αλλάζει τις ισορροπίες: Τι έδειξε η Team USA στην πρεμιέρα της

Χρήστος Τσάλτας 21:40 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 28.07.2024

Η Team USA σκόρπισε τον τρόμο απέναντι στην Σερβία και έστειλε πολλαπλά μηνύματα, σε μια εμφάνιση-δήλωση για τη συνέχεια του τουρνουά.

Στο Παρίσι ταξίδεψε μόνο με έναν στόχο: την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Team USA έχει θέσει τον πήχη στο ανώτατο επίπεδο και η δυνατότητα αποτυχίας δεν υπάρχει. Είναι «χρυσό ή τίποτα» για τους παίκτες του Στιβ Κερ. Για το λόγο αυτό άλλωστε, το φετινό καλοκαίρι φοράνε τη φανέλα της Team USA οι καλύτεροι των καλύτερων.

Το παιχνίδι κόντρα στην Σερβία θα έδειχνε πολλά για τη συνέχεια και κυρίως τον μπούσουλα που θα ακολουθούσαν ο Κερ και οι παίκτες του. Παράλληλα θα έδειχνε πόσο κοντά (ή μακριά) βρίσκεται από τους διώκτες της με φόντο το χρυσό μετάλλιο. Η απάντηση δόθηκε στο παρκέ της Λιλ.

Το τελικό 110-84 κόντρα στην Σερβία των Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που είναι δευτεραθλήτρια κόσμου, από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα το περασμένο καλοκαίρι έδειξε πολλά. Από τη μία πως οι Αμερικανοί είναι αγριεμένοι, από την άλλη πως όταν πατάνε το γκάζι δεν έχουν αντίπαλο.

Και όλα αυτά με τρομακτική πολυτέλεια να κρατούν για πολλά λεπτά στον πάγκο παίκτες που υπό άλλες συνθήκες δεν... βγαίνουν από το παρκέ.

Η πρώτη επιλογή στην επίθεση

Όλο το καλοκαίρι έγινε μεγάλη κουβέντα για το ποιος παίκτης θα είναι η πρώτη επιλογή στο επιθετικό κομμάτι. Η απάντηση δόθηκε σε ένα παιχνίδι με άρωμα... μεταλλίου, όπως είναι αυτό κόντρα στην Σερβία. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι το Α και το Ω για την ομάδα του Στιβ Κερ.

Είναι ο παίκτης που έχει τη μερίδα του λέοντος σε όλα. Αυτός που καθορίζει τον ρυθμό και το vibe της ομάδας σε κάθε συνθήκη. Απέναντι στους Σέρβους πήρε 13 προσπάθειες, ενώ μοίρασε 9 ασίστ και τπέπεσε σε 6 λάθη. Τι σημαίνει αυτό; Πως καθόρισε τουλάχιστον 28 επιθέσεις της ομάδας του, τις περισσότερες από κάθε άλλον στην ομάδα.

Ο Άντονι Έντουαρντς δήλωνε πως αυτός είναι η πρώτη επιλογή της Team USA επιθετικά, όμως στο παρκέ τα πράγματα είναι -αρκετά- διαφορετικά.

Ο Λεμπρόν άλλωστε εκτός από νο.1 επιλογή επιθετικά, είναι και ο παίκτης που καθορίζει τα πάντα στο παιχνίδι της ομάδας του. Δίνει τις θέσεις στο παρκέ για τους υπόλοιπους, είναι ο πλέον ομιλητικός παίκτης στην άμυνα, ενώ είναι ο πρώτος που θα πάει στον διαιτητή μετά από κάθε σφύριγμα για την ομάδα του. Ο παίκτης που δίνει τον τόνο στα πάντα.

Ο Ντουράντ κάνει τους Αμερικανούς αχτύπητους

Έπαιξε μόλις 16:44 στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 8.39 στο πρώτο ημίχρονο, 8.05 στο δεύτερο. Χωρίς να έχει παιχνίδια στα πόδια του, θύμισε τον παίκτη που σκορπάει τον φόβο σε κάθε αντίπαλη άμυνα. 23 πόντοι, 8/9 σουτ, 5/5 τρίποντα, σε ένα επιθετικό masterclass που μόνο εκείνος μπορεί να προσφέρει.

Ο Κέβιν Ντουράντ φώναξε εμφατικά παρών στην πρώτη αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνοντας υπέρλαμπρο ένα ρόστερ που η λάμψη του ξεχειλίζει. Ο Στιβ Κερ τον περίμενε να επιστρέψει, όπως και οι συμπαίκτες του και στο παιχνίδι με την Σερβία δικαιώθηκαν άπαντες. Ο KD ήταν ασταμάτητος και έδειξε πως με αυτόν στο παρκέ η Team USA είναι ασταμάτητη και αχτύπητη.

Step up και ροτέισιον

Από 11 έως 27 λεπτά ήταν το ροτέισιον των παικτών της Team USA στην πρεμιέρα απέναντι στην Σερβία. Ο Τζοέλ Εμπίντ έπαιξε 11:21, ενώ ο παίκτης που έμεινε περισσότερο από κάθε άλλο στην αναμέτρηση ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς με 26:52. Σε αυτό το διάστημα αγωνίστηκαν 10 παίκτες, με τον Κερ να έχει εκτός ροτέισιον τον Χαλιμπάρτον, όπως φανηκε και στα φιλικά, ενώ στην πρεμιέρα άφησε εκτός τον Τέιτουμ.

Αυτό δείχνει πως ο Κερ θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ενώ ταυτόχρονα θα αφήνει και κάποιον άλλο παίκτη εκτός, σε ένα ροτέισιον της τάξεως των 10 παικτών. Στο παιχνίδι με την Σερβία ήταν οι Τζρου Χόλιντεϊ και Ντέβιν Μπούκερ που έκαναν το step up, φωνάζοντας παρών σε άμυνα και επίθεση.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });