Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που πέτυχε triple – double κόντρα στις ΗΠΑ θα παίζει στη Euroleague – Ποιος είναι ο Κάρλικ Τζόουνς

Κάρλικ Τζόουνς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που πέτυχε triple – double κόντρα στις ΗΠΑ θα παίζει στη Euroleague – Ποιος είναι ο Κάρλικ Τζόουνς

Ευτυχία Οικονομίδου 20:23 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:23 - 21.07.2024

Κι όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία. Ένας παίκτης σημείωσε αριθμούς triple- double κόντρα στην Team USA κι αυτός ήταν ο Κάρλικ Τζόουνς από το Νότιο Σουδάν, που φέτος θα βρίσκεται στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το Νότιο Σουδάν λίγο έλειψε να σοκάρει την Team USA στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθη στο Λονδίνο, αφού έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του με σκορ 100-101. Η ομάδα του Στιβ Κερ είχε για σωτήρα της τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος όχι μόνο σημείωσε το τελευταίο καλάθι, αλλά έβαλε συνολικά 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ συμβάλλοντας στο 14-0 σερί των Αμερικάνων για φέρουν τούμπα το ματς.

Το Νότιο Σουδάν παραλίγο να γράψει ιστορία λίγο πριν από την παρθενική του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Κάρλικ Τζόουνς που γεννήθηκε στο Σινσινάτι, όμως έχει πάρει την εθνικότητα του Νοτίου Σουδάν.

Ο αγέραστος ΛεΜπρόν Τζέιμς το πήρε πάνω του και το γύρισε κόντρα στο μαχητικό Νότιο Σουδάν! (vids)

Ο αγέραστος ΛεΜπρόν Τζέιμς το πήρε πάνω του και το γύρισε κόντρα στο μαχητικό Νότιο Σουδάν! (vids)

Καμία σημασία δεν έχει η ηλικία όταν γίνεται λόγος για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Η Team USA βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στο Νότιο Σουδάν στο μεταξύ τους φιλικό, όμως ο «βασιλιάς» πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στη νίκη (101-100) όντας μάλιστα και καθοριστικός στο φινάλε.

Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι σημειώνοντας 15 πόντους, μαζεύοντας 11 ριμπάουντ και μοιράζοντας 11 ασίστ. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που πέτυχε triple - double απέναντι στην Team USA. O Τζόουνς ξεκίνησε την καριέρα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αγωνιζόταν στο NBA με 10ήμερα συμβόλαια στους Ντάλας Μάβερικς και τους Ντένβερ Νάγκετς, πριν υπογράψει two way contract με τους Σικάγο Μπουλς.  Ο μέσος όρος του εκεί περιορίστηκε στους 2,0 πόντους, 0,7 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ 

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Κίνα για λογαριασμό των Τσετσιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς, παρά την έκπληξη που προκάλεσε με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα, όπου πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στις διεθνείς διοργανώσεις, με  μέσο όρο 20,4 πόντους , 4,6 ριμπάουντ και 10,6 ασίστ. Ο Τζόουνς εκεί διακρίθηκε ως ο καλύτερος πασέρ και ως ο όγδοος καλύτερος σκόρερ.

Ο Ντέιβις έκανε παράπονα για την κίνηση στο Λονδίνο, οι Τέιτουμ, Αντεμπάγιο και Γουάιτ την απέφυγαν μπαίνοντας στο μετρό! (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

09:48 - 21.07.2024

Ο Ντέιβις έκανε παράπονα για την κίνηση στο Λονδίνο, οι Τέιτουμ, Αντεμπάγιο και Γουάιτ την απέφυγαν μπαίνοντας στο μετρό! (vid)

Ο Άντονι Ντέιβις απέδωσε την κακή απόδοση της Team USA κόντρα στο Σουδάν στην κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου. Οι Τέιτουμ, Γουάιτ και Αντεμπάγιο την απέφυγαν, πηγαίνοντας στο γήπεδο με το μετρό!

Φέτος θα αγωνίζεται στην EuroLeague για λογαριασμό της Παρτίζαν με μόνο την ανακοίνωση να απομένει για να ενταχθεί ο 26χρονος γκαρντ στο δυναμικό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και επίσημα. Πέρα, λοιπόν, από το ιστορικό triple - double που πέτυχε περιμένει να δείξει το ταλέντο του για πρώτη φορά και στην Ευρώπη, κάτι που έχει φανεί και με το παραπάνω εκπροσωπώντας το Νότιο Σουδάν.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });