Ο Τέιτουμ φωνάζει «παρών» κόντρα στο Νότιο Σουδάν για την Team USA

Φωτ. IMAGO

Ο Τέιτουμ φωνάζει «παρών» κόντρα στο Νότιο Σουδάν για την Team USA

Χρήστος Τσάλτας 17:10 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 29.07.2024

Ο Στιβ Κερ αποκάλυψε πως ο Τζέισον Τέιτουμ θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, κόντρα στο Νότιο Σουδάν, όμως δεν αναφέρθηκε στον παίκτη που θα μείνει εκτός ροτέισιον.

Το πρώτο βήμα της Team USA προς την κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου (το πέμπτο διαδοχικό εφόσον έρθει) έγινε στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα του Στιβ Κερ διέλυσε την Σερβία και έδειξε τα δόντια της ενόψει της συνέχειας. Το τελικό 110-84 αποτύπωσε την ανωτερότητα των Αμερικανών, όμως σήκωσε συζητήσεις.

Ο λόγος δεν ήταν η απόδοση των παικτών του Κερ, αλλά το γεγονός πως ο Τζέισον Τέιτουμ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο στην αναμέτρηση. Ερχόμενος από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Μπόστον Σέλτικς, θα περίμενε κανείς πως θα είχε ανάλογο impact και στην εθνική. Κάτι που δεν έχει συμβεί ως ώρας.

Ο Κερ «πάρκαρε» στον πάγκο πάνω από μισό δις δολάρια στην αναμέτρηση με την Σερβία!

Ο Κερ «πάρκαρε» στον πάγκο πάνω από μισό δις δολάρια στην αναμέτρηση με την Σερβία!

Η Team USA μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση κόντρα στην Σερβία, με τον Στιβ Κερ να έχει την.... πολυτέλεια να μην βάζει δευτερόλεπτο δύο παίκτες που έχουν συμβόλαια άνω των 200 εκατ. δολαρίων στο ΝΒΑ!

Μάλιστα ο Στιβ Κερ ρωτήθηκε για το γεγονός πως ο Τέιτουμ δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Σερβία, λέγοντας «Χρησιμοποιήσαμε τους συνδυασμούς που πιστεύαμε ότι θα ήταν οι καλύτεροι στο γήπεδο και λειτούργησε. Το χειρίστηκε πολύ καλά το θέμα. Ο Τέιτουμ θα αφήσει το στίγμα του και θα πάρει ευκαιρίες».

Την επομένη του αγώνα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Team USA, ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στο Νότιο Σουδάν, ο Κερ ρωτήθηκε για το rotation της αναμέτρησης. Ο προπονητής των Ουόριορς αποκάλυψε πως ο Τέιτουμ θα πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρησης, όμως δεν μπήκε σε διαδικασία λεπτομερειών, για τον παίκτη που θα κάτσει στον πάγκο σε όλο το 40λεπτο.

«Ο Τζέισον θα παίξει την Τετάρτη, όμως δεν πρόκειται να απαντήσω στην επόμενη ερώτησή σας για το ποιος παίκτης δεν θα παίξει, εάν πάμε σε ροτέισιον 10 παικτών», ήταν τα λόγια του Κερ, που ετοιμάζει... έκπληξη στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Ο ένας από τους παίκτες που βρίσκεται εκτός ροτέισιον είναι ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, ο οποίος από τα φιλικά φάνηκε πως δεν βρίσκεται ανάμεσα στους βασικούς των Αμερικανών για το φετινό καλοκαίρι.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });