Ένας MVP στον... πάγο: Ο Εμπίντ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο κόντρα στο Νότιο Σουδάν

Ένας MVP στον... πάγο: Ο Εμπίντ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο κόντρα στο Νότιο Σουδάν

Χρήστος Τσάλτας 23:52 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 31.07.2024

Η Team USA έκανε το 2Χ2 στη φάση των ομίλων με εμφατικό τρόπο, απέναντι στο Νότιο Σουδάν, με τον Στιβ Κερ να αφήνει στον πάγκο σε όλο το 40λεπτο τον άλλοτε MVP του ΝΒΑ, Τζοέλ Εμπίντ.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο ροτέισιον της Team USA τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε. Ο Τζοέλ Εμπίντ δυσκολεύεται φανερά να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας και τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Στιβ Κερ. Από τα φιλικά μέχρι και την πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, κόντρα στην Σερβία, ο ηγέτης των Φιλαδέλφεια 76ερς δεν έχει καταφέρει να μπει στο πετσί του ρόλου του.

Είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση τους Τζέισον Τέιτουμ και Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, που δεν αγωνίστηκαν δευτερόλεπτο στην πρεμιέρα, είχε τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής, με 11 λεπτά, διάστημα στο οποίο μέτρησε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και -1 στην αξιολόγηση.

Απέναντι στο Νότιο Σουδάν, ο Στιβ Κερ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Τέιτουμ, έριξε στο παρκέ τον Χαλιμπάρτον και άφησε έναν παίκτη στην άκρη του πάγκου σε όλο το 40λεπτο. Ο παίκτης αυτός ήταν ο Τζοέλ Εμπίντ, με τον εκρηκτικό σέντερ να μην πατάει παρκέ σε καμία στιγμή, στη (νέα) άνετη επικράτηση της ομάδας του στη φάση των ομίλων, στη Λιλ.

Ο κόσμος στη Γαλλία άλλωστε έχει ανοίξει... beef με τον σέντερ της ομάδας του Νικ Νερς, καθώς σε κάθε του εμφάνιση αποδοκιμάζεται έντονα, λόγω της απόφασής του να αρνηθεί το γαλλικό διαβατήριο για να αγωνιστεί στην Team USA, στο πλευρό παικτών όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Στεφ Κάρι, ο Κέβιν Ντουράντ. Μια απόφαση που έχει γίνει δεκτή με απογοήτευση για τον MVP του ΝΒΑ για τη σεζόν 2023-23, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί», σε κάθε του εμφάνιση.

Είναι προφανές δια γυμνού οφθαλμού πως ο JoLo δεν... πατάει γερά στα πόδια του, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ και τους Σίξερς. Από τη μία το spacing είναι διαφορετικό, δεν παίζει πολύ ώρα με τη μπάλα στα χέρια, δεν περνάει το παιχνίδι της ομάδας από τα δικά του χέρια και αυτό, όπως είναι φυσιολογικό, επηρεάζει την παρουσία του στην ομάδα και στο παρκέ.

Η απόφαση του Στιβ Κερ να τον αφήσει στον πάγκο σε όλο το 40λεπτο στην αναμέτρηση με το Νότιο Σουδάν ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ωστόσο στην αναμέτρηση με το Πουέρτο Ρίκο ο χαρισματικός σέντερ αναμένεται να επιστρέψει στη δράση, με τον έμπειρο προπονητή να κάνει ροτέισιον για ακόμα ένα παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });