Ποιος να συγκριθεί μαζί του: Χρυσός ο ιπτάμενος Τεντόγλου και στο Παρίσι!
i

© Intime

Ποιος να συγκριθεί μαζί του: Χρυσός ο ιπτάμενος Τεντόγλου και στο Παρίσι!

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:33 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 06.08.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Μίλτο ξεκόλλα τα έχεις πάρει όλα! Ο Έλληνας αθλητής με άλμα στα 8,48 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Έλληνας αθλητής από τα Γρεβενά υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε το καλό άλμα στη δεύτερή του προσπάθεια και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε πάλι ιστορία αφού έγινε ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996). Το χρυσό του Τεντόγλου είναι το έβδομο για την Ελλάδα στο Παρίσι, που ξεπέρασε τη συγκομιδή του Ρίο.

Ο Ματία Φουρλάνι μπήκε στον τελικό με άλμα στα 8,34 μέτρα δείχνοντας ότι θα ακολουθούσε ένα μεγάλος αγώνας. Ο Τεντόγλου έφτασε στα 8,27 στην πρώτη του προσπάθεια. Η απάντηση του Έλληνα αθλητή ήρθε στο δεύτερο άλμα, που με 8,48 πέρασε μπροστά στον τελικό.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε στα 8,24 στο τρίτο του άλμα. Φάνηκε, όμως, να μην είναι ευχαριστημένος. Ο Γρεβενιώτης άλτης σημείωσε 8,36 μέτρα στην τέταρτή του προσπάθεια. Ο Τεντόγλου σημείωσε 8,31 στο πέμπτο του άλμα και ήταν άκυρος στην έκτη προσπάθεια.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ με άλμα στα 8,36 μέτρα. Ο Ματία Φουρλάνι από την Ιταλία συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου με άλμα στα 8,34 μέτρα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });