Τεντόγλου: «Θέλω να κρατήσω τη σημαία - Ελπίζω να έχω τη δυνατότητα στο Λος Άντζελες»
i

© Intime

Τεντόγλου: «Θέλω να κρατήσω τη σημαία - Ελπίζω να έχω τη δυνατότητα στο Λος Άντζελες»

Sportal newsroom 15:58 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 08.08.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για το πώς διαχειρίζεται την πίεση του πρωταθλητισμού και σημείωσε ότι θα ήθελα να κρατήσει την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος μετά τον μυθικό Καρλ Λιούις που υπερασπίζεται χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε καλεσμένος σε event της adidas στο Παρίσι κι εκεί μίλησε για την πίεση του πρωταθλητισμού ενώ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να σηκώσει την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λος Άντζελες. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας άλτης ήταν εκ των υποψήφιων σημαιοφόρων για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, ωστόσο αρνήθηκε λόγω προγράμματος.

«Ήταν ένας δύσκολος τελικός με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις, ήταν ένας σκληρός τελικός. Η πίεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πραγματικά υψηλή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω κάτι μεγάλο», ανέφερε για τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων ο Μίλτος Τεντόγλου.

Για το ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που καταφέρνει να κατακτήσει δεύτερο χρυσό μετάλλιο, ο Έλληνας αθλητής σημείωσε: «Αυτό είναι απίστευτο. Έχουμε πολλούς θρύλους και πολλούς σπουδαίους αθλητές στην ιστορία μας, οπότε το να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς και να είμαι ένας από αυτούς είναι εκπληκτικό για εμένα. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέρνω αυτό και που κάνω περήφανη τη χώρα μου».

Για τον λόγο που είναι περισσότερο υπερήφανος, να κρατά τη σημαία ή να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, ο Μίλτος Τεντόγλου διευκρίνισε: «Για εμένα είναι να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου. Γιατί μαζί με αυτό, έρχεται και το άλλο κομμάτι, το να κρατάω τη σημαία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι στην κορυφή και να κάνω τη χώρα που υπερήφανη. Φυσικά και θέλω να κρατήσω τη σημαία, ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να το κάνω στο Λος Άντζελες. Θέλω να το κάνω, θέλω να κρατήσω τη σημαία στην τελετή έναρξης, αν γίνεται φυσικά».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Για το πώς διαχειρίζεται την πίεση του να είναι Έλληνας αθλητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Έλληνας αθλητής είπε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για τη χώρα μου, γιατί οι Έλληνες τους εφηύραν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό. Είναι κάτι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Είναι πολύ υψηλή, γιατί όλοι εδώ προσδοκούν να αποδώσεις καλά. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά το διαχειρίζομαι».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });