Πόσα χρήματα θα πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο

Μίλτος Τεντόγλου

i

©Intime

Πόσα χρήματα θα πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο

Sportal newsroom 10:04 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 08.08.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού και θα λάβει ένα σημαντικό ποσό γι' αυτή τη σπουδαία διάκριση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής με καλύτερο άλμα στα 8,48 μέτρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε στο πάνθεον του μήκους αφού έγινε ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Τεντόγλου: «Είχα θέμα με τα παπούτσια μου, καλή επιτυχία Κατερίνα!»

Τεντόγλου: «Είχα θέμα με τα παπούτσια μου, καλή επιτυχία Κατερίνα!»

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, αναφέρθηκε στο θέμα που είχε με τα παπούτσια του, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία αγωνιζόταν εκείνη την ώρα.

Λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου του, ο Μίλτος Τεντόγλου προχώρησε σε μία... αποκάλυψη, η οποία αφορά το πρόβλημα που προέκυψε τα τελευταία 24ωρα με τα παπούτσια του που χρειάστηκε να αλλάξει.

Είμαι περήφανος. Είδα πάλι τον αγώνα μου, όλες τις λεπτομέρειες και μπορώ να πως πως είμαι ευχαριστημένος. Όλα μου τα άλματα ήταν μεγάλα και τεχνικά ήταν ωραία. Είχα ένα θέμα τις τελευταίες μέρες με τα παπούτσια μου κι έπρεπε να φορέσω καινούριο μοντέλο. Δεν είχα χρόνο να το συνηθίσω. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει 90.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος, όπως έχει γνωστοποιηθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία αμείβει με 60.000 ευρώ το ασημένιο μετάλλιο και με 50.000 ευρώ το χάλκινο. Επίσης, στα ομαδικά αγωνίσματα, κάθε αθλητής ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στα 3 σκαλιά του βάθρου, θα λάβει ενίσχυση το 60% από τα ποσά που προαναφέρθηκαν για το κάθε μετάλλιο.

Επίσης, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει να επιχορηγήσει με 200.000 ευρώ συνολικά τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που οι αθλητές τους θα κατακτήσουν μετάλλια στο Παρίσι 2024. Συγκεκριμένα μετά κι από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά θα δοθούν και τα εξής χρηματικά ποσά, τα τελευταία πριν από το Παρίσι, σε Αθλητικές Ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών:

α) 100.000 ευρώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.

β) 19.000 ευρώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για την Πρεβολαράκη και τους Κουγιουμτσίδη και Κουρουγκλίεφ

γ) 27.500 ευρώ και 27.500 δολάρια στον ΣΕΓΑΣ, επίσης για τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });