Το βραβευμένο σκάφος της ελληνικής αποστολής με το όνομα του θρυλικού γόη (vid, pics)

Το βραβευμένο σκάφος της ελληνικής αποστολής με το όνομα του θρυλικού γόη (vid, pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:48 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 27.07.2024

Στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων όλες οι αποστολές έπλευσαν στον Σηκουάνα και η ελληνική το έκανε με ένα σκάφος που είναι το μόνο στον κόσμο που έχει βραβευθεί με αστέρι Michelin.

Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας έπαιξε το βασικό ρόλο στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που ολοκληρώθηκε τις πρώρες ώρες του Σαββάτου, αλλά είχε ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής (26/7), με την υδάτινη πορεία των αποστολών εντός του ποταμού που διασχίζει την «Πόλη του Φωτός».

Μια πρωτοποριακή επιλογή των διοργανωτών του Paris 2024, που δημιούργησε δυσκολίες στην τηλεοπτική κάλυψη της δράσης, σε κάποιους άρεσε, σε άλλους... όχι, αλλά σίγουρα ήταν εμπνευσμένη. Οι 204 χώρες, συν της ομάδας των Προσφύγων (205 αποστολές στο σύνολο) ανέβηκαν σε σκάφη και βίωσαν μία εμπειρία ζωής. Αλήθεια όμως, από που... ήρθαν αυτά τα 85 πλεούμενα που χρησιμοποιήθηκαν;

Ο Δήμος των Παρισίων έχει στην ιδιοκτησία του μερικά, που τα διέθεσε στην επιτροπή διοργάνωσης, αλλά τα περισσότερα είναι ιδιωτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφίας, χρησιμοποιούνται καθημερινά σε τουριστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτό όμως, που ανέβηκε πάνω του η σημαιοφόρος Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο σημαιοφόρος Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί φυσικά με την συνολικά εκατονταμελή αποστολή της Ελλάδας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και το όνομά του, αλλά και η φήμη του που αγγίζει τη λάμψη μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Το σκάφος της Ελλάδας στο Παρίσι λοιπόν, ήταν το Don Juan II και πήρε το όνομά του από τον φανταστικό ήρωα, τον Ισπανό, δόλιου αριστοκράτη άρχοντα, που αποπλανούσε γυναίκες, είχε πάθος με τον τζόγο και εμμονή με τη... μεγάλη ζωή. Μόνο που δεν ήταν απλώς ένα σκάφος, με ένα... εκκεντρικό χαρακτήρα να το συμβολίζει.

Πώς το Παρίσι τοποθέτησε τα ιστορικά του αξιοθέατα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων (vids, pics)

Πώς το Παρίσι τοποθέτησε τα ιστορικά του αξιοθέατα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων (vids, pics)

H Μόνα Λίζα μειδιά κοιτώντας την Αφροδίτη της Μήλου, εντός του Λούβρου. Η Σιδερένια Κυρία δεσπόζει στο Πεδίο του Άρη και η Αψίδα... θριαμβολογεί. Γύρω γύρω, το Παρίσι διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2024 και ενσωματώνει τα εντυπωσιακά του μνημεία στο αγωνιστικό πρόγραμμα! Λίγο πριν την Τελετή Έναρξης (26/7, 20:30, ΕΡΤ1) κάνουμε μια νοητή βόλτα στα κομβικά σημεία της «Πόλης του Φωτός».

Το Don Juan II αποτελεί το μόνο πλωτό εστιατόριο στον κόσμο που έχει βραβευθεί με αστέρι Michelin. Ανήκει στον σεφ Φρεντερίκ Αντόν, ο οποίος στην πραγματικότητα μετατρέπει μία κοινή βόλτα στον Σηκουάνα σε μία γαστρονομική περιπέτεια.

Φυσικά, οι τιμές του εστιατορίου είναι... απλησίαστες για ένα κοινό πορτοφόλι, ενώ ακόμα κι αν κάποιος της αποστολής ήθελε να δοκιμάσει το Foie Gras του Αντόν η κουζίνα ήταν κλειστεί. Είχε παραχωρήσει την επιχείρησή του, όλη την εβδομάδα πριν την Τελετή Έναρξης, αλλά πλέον είναι ξανά ανοικτή για να φιλοξενήσει πελάτες κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });