Ο Φιλιππινέζος επικοντιστής, που έχασε το χάλκινο από τον Καραλή, φορούσε κάλτσες με τη μορφή του προπονητή του

Ο Φιλιππινέζος επικοντιστής, που έχασε το χάλκινο από τον Καραλή, φορούσε κάλτσες με τη μορφή του προπονητή του

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:55 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 06.08.2024

Ο Έρνεστ Τζον Ομπιένα μπορεί να έχασε το μετάλλιο στο Παρίσι, ωστόσο κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στη διοργάνωση.

Τις πιο ιδιαίτερες κάλτσες των Ολυμπιακών αγώνων φοράει ο Έρνεστ Τζον Ομπιένα. Ο Φιλιππινέζος επικοντιστής κατετάγη τέταρτος στον τελικό πίσω από τον Εμμανουήλ Καραλή, ωστόσο ξεχώρισε με την ενδυματολογική επιλογή του.

Ο 28χρονος αθλητής φορούσε κάλτσες με τη μορφή του προπονητή του. Ο Ομπιένα φαίνεται ότι έχει γούρι να φοράει ιδιαίτερες κάλτσες αφού τον προκριματικό είχε τις μορφές των μελών της οικογένειάς του.

Ο Ομπιένα κυνήγησε μέχρι το τέλος του μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερε μένοντας στην τέταρτη θέση πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις, τον Σαμ Κέντρικς και τον Εμμανουήλ Καραλή. Ο Φιλιππινέζος, που είχε καταλάβει την 11η θέση στο Τόκιο δεν μπορούσε να κρύψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι έμεινε εκτός βάθρου στο Παρίσι.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο για την υποστήριξη και την αγάπη. Πραγματικά πιστεύω ότι όλο αυτό το ταξίδι από το Τόκιο μέχρι και σήμερα άξιζε τον κόπο», δήλωσε ο Ομπιένα μετά τον τελικό του επί κοντώ.

«Πέρασα πολλά και πιστεύω ότι δεν μου αξίζει αυτό, ειδικά σήμερα. Πίστευα ότι ήμουν πολύ κοντά, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός», συμπλήρωσε ο επικοντιστής από τις Φιλιππίνες.

Ο τελικός του άλματος επί κοντώ ανδρών είχε τρομερές συγκινήσεις. Ο Μόντο Ντουπλάντις έχει έναν τέλειο αγώνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6,25 μέτρα. Ο Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Εμμανουήλ Καραλής συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου. Ο Έλληνας αθλητής υπερίσχυσε του Ομπιένα έχοντας μόνο επιτυχημένες προσπάθειες μέχρι τα 5,90 μέτρα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });