Αποθέωση στην Αθήνα για τον Θοδωρή Τσελίδη
i

© Intime

Αποθέωση στην Αθήνα για τον Θοδωρή Τσελίδη

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:58 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 02.08.2024

Ο Θοδωρής Τσελίδης επέστρεψε στην Αθήνα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Αποθεώθηκε από πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Θοδωρής Τσελίδης. Ο Έλληνας τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στους Ολυμπιακούς του Παρισιού ανοίγοντας τον χορό για την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι από εκείνη την ημέρα, ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με τον Πέτρο Γκαϊδατζή ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και η Μιλένα Κοντού με τη Ζωή Φιτσιού κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία σκαφών.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ο Θόδωρος Τσελίδης γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε εκεί για να τον υποδεχθεί μετά την τεράστια επιτυχία του στην γαλλική πρωτεύουσα. Τον αθλητή υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Έλληνα τζουντόκα για το σπουδαίο επίτευγμα του.

Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε την πορεία του στους Ολυμπιακούς αγώνες από τη φάση των «32». Ο 27χρονος τζουντόκα επικράτησε του Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία με Ippon και συνέχισε την προσπάθειά του.

Ο Θοδωρής Τσελίδης έδειξε ότι ήταν σε σπουδαία μέρα, όταν νίκησε τον Νεμάνια Μάιντοβ και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ο Σέρβος τζουντόκα, Νο.2 στον κόσμο ήταν μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παρίσι.

Στον προημιτελικό, ο Θοδωρής Τσελίδης ηττήθηκε με Waza-Ari στο Golden Score από τον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού και συνέχισε την προσπάθειά του ρεπεσάζ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Στον τελικό του ρεπεσάζ, ο Θοδωρής Τσελίδης αποδείχτηκε και πάλι ασυναγώνιστος. Ο Έλληνας αθλητής υπέταξε με Waza-Ari τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι

«Πολύ χαίρομαι που μπόρεσα να κρατήσω τον λόγο μου. Το όνειρό μου έγινε. Είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου. Φεύγοντας από την Ελλάδα σκεφτόμουν ακόμη καλύτερο χρώμα μεταλλίου. Ό, τι έγινε έγινε. Είναι ένα μετάλλιο που με χαροποιεί πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα το πρώτο μετάλλιο για την πατρίδας μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Τσελίδης.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });