Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και πάλι ζωντανό!

Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και πάλι ζωντανό!

Sportal newsroom 15:45 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 06:21 - 03.09.2024

Δεν είναι άλλη μια αθλητική διοργάνωση. Είναι 17 μέρες που όλα τα βλέμματα στρέφονται στους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και πάλι εδώ.

Στο Παρίσι περισσότεροι από 10 χιλιάδες θα ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής και της διάκρισης στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Οι 100 θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με μια ολόκληρη χώρα να στηρίζει τις προσπάθειές τους!

Ανάμεσά στους 10 χιλιάδες όπως ξεχωρίζουν και κάποιοι ακόμα. Είναι αυτοί που βρίσκονται στο Παρίσι με την υποστήριξη της Visa, περήφανο Παγκόσμιο Συνεργάτη Τεχνολογίας Πληρωμών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων για σχεδόν 40 χρόνια και τον πρώτο παγκόσμιο χορηγό της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), έχοντας υποστηρίξει όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 2003.

Μάλιστα το πρόγραμμα Team Visa, από τη θέσπισή του το 2000, έχει υποστηρίξει πάνω από 700 αθλητές σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες παρέχοντας εργαλεία, πόρους και υποστήριξη για να πετύχουν τους στόχους τους.

Για την υποστήριξη των αθλητών ώστε να αναπτυχθούν τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, το Πρόγραμμα παρέχει οικονομική υποστήριξη, αρωγή σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, εργαλεία χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και πόρους για την ψυχική υγεία και ευεξία.

Advertisement

Όσον αφορά το πως οι αθλητές της Team Visa επιλέγονται για το Πρόγραμμα, αυτό συμβαίνει βάσει της προσωπικής τους διαδρομής, των αθλητικών επιτευγμάτων τους, τη συμμετοχή τους στην κοινότητα και τη σύμπλευσή τους με τις βασικές αξίες της Visa για την ισότητα, την πρόσβαση και την συμπεριληπτικότητα.

Ακούγοντας όλα τα παραπάνω, τρια είναι τα ονόματα που έρχονται πρώτα στο μυαλό. Κατερίνα Στεφανίδη, Εμμανουήλ Καραλής, Νίκος Παπαγγελής.

Κατερίνα Στεφανίδη

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα είναι οι τέταρτοι για την Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Η έμπειρη Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών με μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 του 2005, ενώ στα 18 της κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20. Παράλληλα με τις αθλητικές της επιδόσεις, η Στεφανίδη διέπρεψε και στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα στο Στάνφορντ.

Η Κατερίνα είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ. Με τα χρόνια, συγκέντρωσε πάνω από 18 διεθνή μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων και αναγνωρίστηκε ως η σπουδαιότερη Ελληνίδα αθλήτρια.

Εμμανουήλ Καραλής

Εμμανουήλ Καραλής, ένας Ολυμπιονίκης που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά!

To αστέρι του Manolo έλαμψε στο Παρίσι, εκεί όπου με κορυφαίο άλμα στα 5.90 κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, πρώτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στον τελικό του επί κοντώ.

Η πορεία του προς το υψηλότερο επίπεδο είχε αρχίσει να προδιαγράφεται από τις επιτυχίες του στα πρωταθλήματα νέων. Στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος μπήκε λοιπόν κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (2016) και δύο ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23.

Στο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» κατέκτησε την τέταρτη θέση, ενώ απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Ο αγαπημένος όλων Manolo κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβου. Το Παρίσι ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει πως ο Εμμανούηλ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του!

Νίκος Παπαγελής

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι ένας αθλητής που εμπνέει καθώς προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ενώ έχασε το πόδι του εξαιτίας του καρκίνου στην ηλικία των 14, έγινε μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, κατακτώντας την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας το 2019 και 2020.

Έγινε το πρώτο άτομο με αναπηρία που ανέβηκε την κορυφή του Ολύμπου, το 2021, χρησιμοποιώντας όχι προσθετικό μέλος, αλλά πατερίτσες. Κατέκτησε την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και δυο χάλκινα μετάλλια (ατομική χρονομέτρηση και αντοχή) στο παγκόσμιο κύπελλο παραποδηλασίας δρόμου το 2023.

Τον περασμένο Αύγουστο κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ. Έχει ήδη προκληθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Καλούς Αγώνες σε όλην την ελληνική αποστολή και στους 10 χιλιάδες που ζουν το όνειρό τους!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });