Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων
i

© IMAGO / Beautiful Sports

Ο Τζόκοβιτς αντίπαλος του Τσιτσιπά στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:49 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 31.07.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε 7-5, 6-3 του Ντόμινικ Κέπφερ και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο φέτος, επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί κόντρα στον Σέρβο αντίπαλό του. Αφού αντάλλαξαν από ένα μπρέικ, οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς του. Ο Νόλε έκανε το πιο καθοριστικό μπρέικ στο 12ο γκέιμ και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Παρόμοια εικόνα είχε και το δεύτερο σετ. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με μπρέικ πολύ νωρίς και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του και πήρε τη νίκη μετά από μία ώρα και 37 λεπτά αγώνα. Σημειώνεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε αποκλείσει στον δεύτερο γύρο τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει πάει στο Παρίσι με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου. Άλλωστε, είναι ο μοναδικός τίτλος που λείπει από τη συλλογή του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τζόκοβιτς είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά του μονού το 2008 στο Πεκίνο. Τότε, είχε ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Ράφα Ναδάλ, μετέπειτα χρυσό Ολυμπιονίκη.

Στο head to head με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετράει 11 νίκες σε 13 αναμετρήσεις. Ο Σέρβος, μάλιστα, μετράει δέκα διαδοχικές επικρατήσεις κόντρα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν ο τελικός του Australian Open το 2023, όπου ο Τζόκοβιτς είχε επικρατήσει στα τρία σετ.

Ο Τζόκοβιτς κυριαρχεί και στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο τενίστες στο χώμα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες που έχουν δώσει, οι δύο μάλιστα στο Roland Garros.

Στην οκτάδα των Ολυμπιακών αγώνων ο Τσιτσιπάς

Στον προημιτελικό των Ολυμπιακών προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 7-5 του Σεμπάστιαν Μπάες και «σφράγισε» το εισιτήριο για την οκτάδα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στο σερβίς του στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Έλληνας τενίστας, μάλιστα, έκανε μία τρομερή ανατροπή στο πρώτο σετ, όταν ο Μπάες ήταν μπροστά με 5-4 και σέρβιρε για την κατάκτησή του. Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, πήρε τρία γκέιμ στη σειρά και κατέκτησε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που φτάνει στην οκτάδα των Ολυμπιακών αγώνων. Ο 26χρονος είναι πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού τένις στο Παρίσι. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε και στα πέντε τουρνουά (μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών, διπλό γυναικών, μικτό διπλό) των Ολυμπιακών αγώνων.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });