Ο Ταμπέρι δίνει ραντεβού στον τελικό του ύψους: «Θα είμαι εκεί!»
i

© IMAGO / ZUMA Press

Ο Ταμπέρι δίνει ραντεβού στον τελικό του ύψους: «Θα είμαι εκεί!»

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:17 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 10.08.2024

Μέσω ανάρτησης στο Instagram ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Τζιανμάρκο Ταμπέρι γνωστοποίησε ότι θα αγωνιστεί στον τελικό του ύψους στο Παρίσι.

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι θα δώσει το «παρών» στον τελικό του ύψους των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο (μαζί με τον Μουτάζ Μπαρσίμ), νοσηλευόταν με κολικό νεφρού σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, μέσω ανάρτησης στο instagram, ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι γνωστοποίησε ότι θα αγωνιστεί στον τελικό. «Θα είμαι εκεί», αναφέρει η λεζάνα του Ιταλού αθλητή. Μένει να δούμε πώς η περιπέτεια του Ταμπέρι θα επηρεάσει την κατάσταση του Ιταλού αθλητή στον μεγάλο τελικό.

«Έχουν περάσει 10 ώρες και ο κολικός νεφρού δεν έχει υποχωρήσει ακόμα. Ο πόνος που αισθάνομαι από το πρωί, όσο δυνατός κι αν είναι, δεν συγκίνεται με αυτό που αισθάνομαι ψυχικά. Ξεθωριάζει και η τελευταία μου ελπίδα.

Μόλις με έφεραν εκτάκτως στα επείγοντα περιστατικά, αφότου έκανα δύο φορές εμετό με αίμα. Θα υποβληθώ σε εξετάσεις για να φανεί τι μου συμβαίνει. Θα σας κρατώ ενήμερους, γιατί παίρνω πολλά μηνύματα και δέχομαι την αγάπη που μου δείχνετε. Το λιγότερο που σας αξίζει είναι μια απάντηση. Όλα όσα ονειρευόμουν δηλαδή για αυτή την ημέρα, πέρα από αυτόν τον εφιάλτη», ανέφερε νωρίτερα ο Ιταλός αθλητής στο Instagram.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Τσιβιτανόβα. Ο Ιταλός θεωρείται από τους κορυφαίους άλτες του ύψους στον κόσμο. Ο Ταμπέρι έχει κατακτήσει από ένα (τουλάχιστον) χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ανοιχτού και κλειστού στίβου. Το 2016 ο Ιταλός ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν το μεγάλο ραντεβού ο Ταμπέρι τραυματίστηκε σοβαρά αφού σκίστηκε το παπούτσι του σε μια προσπάθεια. Ο 24χρονος τότε αθλητής έχασε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Ταμπέρι πρωταγωνίστησε μαζί με τον Μουτάζ Μπαρσίμ σε μία από τις σπουδαιότερες στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων. Στον τελικό του ύψους στο Τόκιο, οι δύο αθλητές μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο αφού είχαν περάσει αμφότεροι τα 2,37 μέτρα. Ο 32χρονος άλτης ήταν σημαιοφόρος της Ιταλίας μαζί με την ξιφομάχο Αριάνα Ερίγκο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });