«Χρυσός» στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς, νίκησε τον Αλκαράθ
i

© IMAGO / Xinhua

«Χρυσός» στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς, νίκησε τον Αλκαράθ

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:02 - 04.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:23 - 04.08.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε 7-6(3), 7-6(2) του Κάρλος Αλκαράθ και πήρε το μοναδικό «πετράδι» που έλειπε από το στέμμα του.

Ο Τζόκοβιτς, που μετράει 24 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του, δεν είχε φτάσει ποτέ στην Ολυμπιακή κορυφή. Ο Σέρβος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008.

Ο Τζόκοβιτς γράφει το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος για ακόμη μία φορά. Γίνεται ο πέμπτος τενίστας (άνδρας ή γυναίκα) που κάνει το Golden Slam, που κατακτά τουλάχιστον ένα Grand Slam και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό. Ο Άντρε Άγκασι, η Στέφι Γκραφ, ο Ράφα Ναδάλ και η Σερένα Γουίλιαμς βρίσκονται στο κλειστό αυτό κλαμπ.

Ο Τζόκοβιτς έγινε ο γηραιότερος χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστορία. Ο Σέρβος τενίστας, που πριν από δύο περίπου μήνες είχε πάθει ρήξη μηνίσκου. Έχοντας κάνει ένα χειρουργείο, ηττήθηκε εύκολα στον τελικό του Wimbledon από τον Κάρλος Αλκαράθ, αλλά στους Ολυμπιακούς αγώνες πήρε την εκδίκησή του.

Το τι σήμαινε για τον Τζόκοβιτς η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τις αντιδράσεις του Σέρβου τενίστα. Ο Νόλε ξέσπασε σε λυγμούς και έκλαιγε σαν μικρό παιδί στην αγκαλιά των μελών της οικογένειάς του. Ήξερε, άλλωστε, και ο ίδιος ότι ήταν η τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει τη μοναδική κορυφή που του έλειπε στην τεράστια καριέρα του.

Στο πρώτο σετ του τελικού ο Κάρλος Αλκαράθ απώλεσε αρκετές ευκαιρίες για μπρέικ. Ο Ισπανός είχε αντίδραση στο σετ πόιντ του Νόλε και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τζόκοβιτς ήταν υποδειγματικό και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Η εικόνα του τελικού ήταν παρόμοια στο δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες δεν έκαναν μπρέικ και έτσι το δεύτερο σετ πάλι κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Οι ένα μίνι μπρέικ είχε ο Τζόκοβιτς και ο Αλκαράθ στο ξεκίνημα, ωστόσο ο Ισπανός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο σερβίς του. Ο Σέρβος δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και έφτασε τη νίκη.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });