Ο Τζόκοβιτς «έσβησε» το όνειρο του Τσιτσιπά
i

© Intime

Ο Τζόκοβιτς «έσβησε» το όνειρο του Τσιτσιπά

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:16 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 01.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-3, 7-6(3) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε το πρώτο σετ αφού ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ νωρίς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, έχασε τριπλό σετ πόιντ στο δεύτερο και ο Νόλε το οδήγησε στο τάι μπρέικ παίρνοντας την πρόκριση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει χαμένη στο τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ. Ο Νόλε έκανε το μπρέικ και προηγήθηκε με 4-1 βάζοντας δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έτρεξε το γήπεδο, έβγαλε μερικά σπουδαία χτυπήματα, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά το σερβίς του Νόλε. Ο Τζόκοβιτς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3 παίρνοντας έναν εκπληκτικό πόντο.

Ο Στέφάνος Τσιτσιπάς, όμως, φάνηκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο, όταν προηγήθηκε 4-0 με δύο μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς φάνηκε να αντιμετωπίζει θέμα τραυματισμού, κάλεσε τον φυσιοθεραπευτή δύο φορές αλλά συνέχισε τον αγώνα.

Ο Νόλε πήρε πίσω το ένα μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς έφτασε να σερβίρει για το δεύτερο σετ. Ο Έλληνας τενίστας είχε τριπλό σετ πόιντ, αλλά ο Τζόκοβιτς αποδείχθηκε «ατσάλινος», έκανε δεύτερο μπρέικ και οδήγησε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 με μίνι μπρέικ, αλλά η συνέχεια ανήκε απόλυτα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας πάτησε γκάζι, κατέκτησε το μίνι μπρέικ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Λορέντζο Μουζέτι. Ο Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, που είναι κάτι που λείπει από τη συλλογή του.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });