Ο Βασίλης Σπανούλης προειδοποιεί: «Να μην μας συνεπάρουν τα συναισθήματα...»
i

© imago

Ο Βασίλης Σπανούλης προειδοποιεί: «Να μην μας συνεπάρουν τα συναισθήματα...»

Sportal newsroom 15:11 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 29.07.2024

Μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης της Εθνικής, πριν το αυριανό (30/7, 12:00, ΕΡΤ1) ματς με την Ισπανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης ανέλυσε τα δεδομένα...

Για δύο μέρες αγωνιστική δράση δεν υπήρχε για τη εθνική ομάδα και οι διεθνείς ανακτούν τις δυνάμεις τους, κάνουν τον σχεδιασμό τους και την Τρίτη το μεσημέρι (30/7, 12:00, ΕΡΤ1) θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, για να αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο δεύτερο παιχνίδι τους στη μεγάλη διοργάνωση.

Μετά την ήττα από τον Καναδά στην πρεμιέρα, ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης θέλησε να εξηγήσει τα δεδομένα και όπως χαρακτηριστικά είπε μετά την προπόνηση της Δευτέρας «όλα τα ματς είναι δύσκολα. Κάθε ομάδα έχει διαφορετική φιλοσοφία. Άλλο Καναδάς, άλλο Ισπανία, άλλο Αυστραλία. Είναι τρεις πολύ καλές ομάδες».

Κρατάει βέβαια «αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για το υπόλοιπο τουρνουά». Ο Kill Bill έμεινε σε ένα μέρος ικανοποιημένος από την προσπάθεια, αλλά περιμένει κι άλλα στοιχεία από τους παίκτες του.

Διότι, οι Ισπανοί «είναι μία ομάδα που παίζει πολύ δυναμικά. Είναι από τις πιο physical ομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό», πρόσθεσε ο Σπανούλης που... μπήκε και στην ατομική ανάλυση των αντιπάλων του. «Ο Λορέντζο Μπράουν είναι πολύ κομβικός παίκτης για το παιχνίδι της Ισπανίας. Ένας από τους ηγέτες της, αλλά και ο Γιουλ παίρνει πολλές ευθύνες. Σίγουρα είναι απειλή και ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ και ο Σάντι Αλντάμα».

Επίσης, μίλησε και για το κλίμα που επικρατεί στη «γαλανόλευκη» λέγοντας πως «το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Μία ήττα μπορεί να σου κάνει καλύτερο από μία νίκη. Και να νικούσαμε τον Καναδά, πάλι έπρεπε να κερδίσουμε την Ισπανία ή την Αυστραλία για να περάσουμε. Μπορεί να μην κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά είναι μία νίκη με τον εαυτό μας. Αυτή την πρώτη μάχη με τον εαυτό μας την κερδίσαμε.Έχω πίστη γιατί βλέπω τους παίκτες. Όταν βλέπω την σπίθα στα μάτια τους και την πίστη, λησμονώ παλιές εποχές. Οι Εθνικές Ομάδες είναι παρέα. Αυτή η ευχαρίστηση, αυτή η περηφάνια, αυτή η τιμή».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });