Βερνιάιεφ: «Δεν ήρθαμε στο Παρίσι μόνο για τους Αγώνες, σκοτώνονται άνθρωποι στη χώρα μου καθημερινά»

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Βερνιάιεφ: «Δεν ήρθαμε στο Παρίσι μόνο για τους Αγώνες, σκοτώνονται άνθρωποι στη χώρα μου καθημερινά»

Sportal newsroom 19:07 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 25.07.2024

Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Ολεγκ Βερνιάιεφ, έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι αποτελούν μία «πλατφόρμα», μέσω της οποίας οι Ουκρανοί αθλητές θέλουν να υπενθυμίσουν σε όλο τον κόσμο τα δεινά που υφίσταται η χώρα τους, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια ρωσικής εισβολής.

Αυτό υποστήριξε ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Όλεγκ Βερνιάιεφ, τονίζοντας ότι οι Αγώνες αυτοί είναι κάτι περισσότερο από αθλητικό γεγονός.

«Δεν ήρθαμε εδώ μόνο για το σπορ. Είναι φυσικά η πρώτη μας δουλειά, αλλά καθημερινά στη χώρα μου, άνθρωποι σκοτώνονται, ζώα σκοτώνονται, κτίρια καταστρέφονται. Δεν είναι δυνατόν να σας εξηγήσω αυτό που συμβαίνει, πρέπει να έρθετε για να το καταλάβετε» δήλωσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Βερνιάιεφ, ο οποίος το 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο δίζυγο και το ασημένιο στο σύνθετο ατομικό.

«Όταν ο κόσμος μου λέει ότι είναι αθλητισμός και όχι πολιτική, συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ. Πώς μπορείς να σκέφτεσαι τον αθλητισμό, τη γυμναστική, όταν βλέπεις μία είδηση σαν κι αυτή», είπε ακόμη ο Ουκρανός Ολυμπιονίκης, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου στο Κίεβο, στις 8/7, το οποίο προ λίγου καιρού είχε επισκεφθεί ο ίδιος μαζί με συναθλητές του.

Tags:
window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });