O Ουεμπανιαμά είναι τόσο... θεόρατος που δεν χωράει σε μία φωτογραφία

O Ουεμπανιαμά είναι τόσο... θεόρατος που δεν χωράει σε μία φωτογραφία

Γιώργος Γαβριλάκης 20:37 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 27.07.2024

Με μπόι στα 224 εκατοστά και άνοιγμα χεριών που ξεπερνά τα 240, ο Γάλλος σταρ του NBA και των «τρικολόρ», Βικτόρ Ουερμπανιαμά, είναι φορές που δεν μπορεί η φιγούρα του να αποτυπωθεί σε μία φωτογραφία. Χρειάζονται δύο κλικ ή μία πανοραμική για να τον... αποτυπώσει!

Ο φωτογράφος είχε πάρει την κατάλληλη θέση -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Βρισκόταν κάτω από το καλάθι που έκανε τις επιθέσεις της η Γαλλία, στην εν τέλει νικηφόρα πρεμιέρα της κόντρα στη Βραζιλία και περίμενε την ώρα και τη στιγμή που ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά θα... εισέβαλε στο κάδρο του.

Όταν ο 20χρονος σούπερ σταρ του NBA με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και ηγέτης των «τρικολόρ» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έκανε την εμφάνισή του και άπλωσε τα τεράστια άνω άκρα του, ο καλλιτέχνης σκέφτηκε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για το κλικ. Μόνο που δεν υπολόγισε σωστά το μέγεθος του Wemby.

Με μπόι στα 224 εκατοστά και άνοιγμα χεριών που ξεπερνά τα 2,4 μέτρα, υπάρχουν στιγμές που ακόμα και ένας ευρυγώνιος φακός είναι αδύνατο να τον συμπεριλάβει ολόκληρο. Ευτυχώς η προηγμένη τεχνολογία των φωτογραφικών μηχανών, δίνει τη δυνατότητα διαδοχικών καρέ με ταχύτητα... φωτός κι έτσι ο φωτογράφος με δύο λήψεις κατάφερε να αποτυπώσει ολόκληρο τον Ουεμπανιαμά να καρφώνει στο αντίπαλο καλάθι υπό το βλέμμα του συμπατριώτη και συμπαίκτη του, Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά στην πρεμιέρα της διοργάνωσης έπαιξε 31'22'' και κατέγραψε στη στατιστική του 19 πόντους (ήταν πρώτος σκόρερ μαζί με τον Νικολά Μπατούμ) με 7/13 σουτ, ενώ είχε 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και δύο μπλοκ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });