Η Γερμανία «καθάρισε» τη Βραζιλία στο δεύτερο μέρος και έφθασε σε άνετη επικράτηση
i

© imago

Η Γερμανία «καθάρισε» τη Βραζιλία στο δεύτερο μέρος και έφθασε σε άνετη επικράτηση

Γιώργος Γαβριλάκης 00:01 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 31.07.2024

To 2/2 έκανε η χρυσή πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γερμανία, με τη νίκη της επί της Βραζιλίας (86-73) και μία αγωνιστική πριν το τέλος της πρώτης φάσης, εξασφάλισε -το ίδιο και η Γαλλία- στον όμιλό της, την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γερμανία ξεκίνησε κυριαρχικά την αναμέτρηση (22-10 στην πρώτη περίοδο), την... πάτησε στο δεύτερο δεκάλεπτο από τους Βραζιλιάνους (40-40 το ημίχρονο), αλλά δεν άργησε να ελέγξει την κατάσταση ξανά και τελικά να επικρατήσει των λατινοαμερικάνων με 86-73.

Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχίας της στον όμιλο, είχε προηγηθεί αυτή κόντρα στην Ιαπωνία και ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική στο «ντέρμπι» με την Γαλλία, τα «Πάντσερ» και οι «Τρικολόρ» έχουν ήδη προκριθεί στον επόμενο γύρο. Απλώς μένει να μάθουμε ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος στο Group B των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Με τα χίλια ζόρια η Γαλλία νίκησε την Ιαπωνία: Σωτήρας ο Στραζέλ, στην παράταση κυρίαρχος ο Ουεμπανιαμά (vid)

Με τα χίλια ζόρια η Γαλλία νίκησε την Ιαπωνία: Σωτήρας ο Στραζέλ, στην παράταση κυρίαρχος ο Ουεμπανιαμά (vid)

Η Ιαπωνία παραλίγο να κάνει το «θαύμα», στο τελευταίο λεπτό έχασε τον έλεγχο, ο Μάθιου Στραζέλ της Μονακό με τρίποντο και φάουλ ισοφάρισε για την Γαλλία (84-84) και στην παράταση ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά το πήρε πάνω του μέχρι τη νίκη με 94-90.

Κόντρα στη Βραζιλία πάντως, μεγάλος πρωταγωνιστής της Γερμανίας, που εμφανίζεται στο τουρνουά ως η χρυσή πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, ήταν ο Ντένις Σρέντερ. Ο ένας εκ των τεσσάρων NBAer του συνόλου που στην Αμερική ενισχύει τους Μπρούκλιν Νετς, είχε 20 πόντους με 4/9 τρίποντα, ενώ κατέγραψε στη στατιστική του επίσης 6 ασίστ και 4 κλεψίματα. Τα πέντε του λάθη συγχωρέθηκαν λόγω της εκρηκτικής συνολικής του παρουσίας.

Ο γκαρντ των Ορλάντο Μάτζικ, Φραντζ Βέγκνερ ήταν θετικός, αλλά όχι... καταιγιστικός. Έβαλε βέβαια 17 πόντους, αλλά είχε 0/6 τρίποντα. Ο αδελφός του και συμπαίκτης του και στο NBA, Mo Βάγκνερ είχε 8 πόντους, ο Ντάνιελ Τάις των Νιου Ορλίνς Χόρνετς περιορίστηκε στους 6 και ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τους Γερμανούς ήταν ο Αντρέας Ομπστ της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέας Ομπστ και ο τέως συμπαίκτης του στη Βαυαρία, Άιζακ Μπόνγκα (15 πόντοι, 3/4 τρίποντα).

Για την Βραζιλία, που όπως και η Ελλάδα, αλλά σε άλλον όμιλο θα διεκδικήσει μία από τις δύο καλύτερες... τρίτες θέσεις, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάγκο ντος Σάντος του Ερυθρού Αστέρα με 18 πόντους και μόνος διψήφιος ακόμα ο Βίτορ Μπενίτε της ισπανικής Παλένσια (17 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 40-40, 51-60, 73-86

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });