Ο αθλητής του πινγκ πονγκ, που του έφαγε το χέρι μια καφέ αρκούδα είναι ένας από τους γενναίους σταρ του Παρισιού

Ο αθλητής του πινγκ πονγκ, που του έφαγε το χέρι μια καφέ αρκούδα είναι ένας από τους γενναίους σταρ του Παρισιού

Sportal newsroom 12:13 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 28.08.2024

Ο επιζών από επίθεση καφέ αρκούδας και ο ήρωας πολέμου που έχασε τα πόδια του μετά από έκρηξη νάρκης. Αυτοί είναι δύο από του πολλούς γενναίους αθλητές, που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Daily Mail Australia παρουσίασε τα προφίλ και τις απίστευτες ιστορίες των αστέρων της Αυστραλίας, που ξεκινούν με υψηλές βλέψεις τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;
SPORT+

09:28 - 03.08.2024

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Ρίγκαν Σμιθ έκανε την εμφάνισή της στην πισίνα, πριν από τον ημιτελικό στα 200 μέτρα πεταλούδα, μοιάζοντας έτοιμη να προστατευτεί από την κακοκαιρία μιας χειμωνιάτικης μέρας στην πατρίδα της, τη Μινεσότα.

Κέρτις ΜακΓκραθ - Κανόε

Ο Κέρτις ΜακΓκραθ βρίσκεται στο Παρίσι για να υπερασπιστεί το Παραολυμπιακό του μετάλλιο στο κανόε. Ο Αυστραλός θεωρείται ήρωας πολέμου καθώς επέζησε από έκρηξη νάρκης στο Αφγανιστάν. Έχοντας χάσει και τα δύο του πόδια, ο πρώην ναρκαλιευτής δεν έχασε το χιούμορ του ακόμα κι όταν τον μετέφεραν με το φορείο: «Ήξερα ότι τα πόδια μου είχαν φύγει και δεν θα επέστρεφαν. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι "τώρα θα πάω στους Παραολυμπιακούς"», είχε δηλώσει στην Sydney Morning Herald. «Ήταν μια τραυματική μέρα για όλους. Γι' αυτό και έκανα τη δήλωση αυτή στο φορείο. Ήθελα να πω κάτι για να ανακουφίσω τον πόνο όλων». Έκτοτε έγινε ο μεγαλύτερος αθλητής κανόε της Αυστραλίας, κερδίζοντας τρία χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς. «Οι δεξιότητες που ανέπτυξα στον στρατό με βοήθησαν να επιμένω. Να συνεχίζω όταν κάτι γίνεται δύσκολο», λέει ο ΜακΓκραθ, 36 ετών σήμερα.

Μα Λιν - Πινγκ Πονγκ

Ο Αυστραλός αστέρας του πινγκ πονγκ Μα Λιν ήταν μόλις πέντε ετών όταν μια καφέ αρκούδα έφαγε το δεξί του χέρι, κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής επίσκεσκεψης σε έναν κοντινό ζωολογικό κήπο στην Κίνα, στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ήταν τυχερός που επέζησε, καθώς έχασε πολύ αίμα κατά την επίθεση της αρκούδας. «Νόμιζα ότι ήταν φίλη μου, γιατί πήγαινα στο ζωολογικό κήπο κάθε εβδομάδα για να την ταΐσω», είπε ο Μα Λιν. «Απλά αποφάσισα να απλώσω το χέρι και να την χαϊδέψω, αλλά υποθέτω ότι δεν είχε καλή διάθεση εκείνη τη μέρα. Νομίζω ότι ήμουν σε σοκ, αλλά δεν έκλαψα. Ούτε μια φορά». Ο ταλαντούχος -μόλις στα 5 του- πιανίστας, μετά την επίθεση επικεντρώθηκε στο πινγκ πονγκ και έπρεπε να μάθει να παίζει με το αριστερό χέρι, δεδομένου ότι από τη φύση του ήταν δεξιόχειρας. Κέρδισε χρυσά μετάλλια για την Κίνα στο Πεκίνο, το Λονδίνο και το Ρίο προτού αυτομολήσει στην Αυστραλία.

Μάντισον ντε Ροζάριο - Δρομέας με αμαξίδιο

Η δρομέας με αναπηρικό αμαξίδιο, Μάντισον ντε Ροζάριο, ανέπτυξε στην ηλικία των τεσσάρων ετών μια νευρολογική πάθηση που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα και είναι μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού. Μόλις 10 χρόνια αφότου καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, η ντε Ροζάριο εκπροσώπησε την Αυστραλία ως έφηβη στους Αγώνες του Πεκίνου. Ψηφίστηκε αθλήτρια με αναπηρία της χρονιάς στην Αυστραλία, αφού κέρδισε το χρυσό στα 800 μέτρα και τον μαραθώνιο στο Τόκιο. Η ντε Ροζάριο είναι η σημαιοφόρος της Αυστραλίας στο Παρίσι, μαζί με τον κολυμβητή, Μπρέντεν Χολ.

Βανέσα Λόου - Άλμα εις μήκος

Η 34χρονη πρωταθλήτρια του άλματος εις μήκος εκπροσώπησε στο παρελθόν τη Γερμανία πριν μεταβεί στην Αυστραλία το 2019. Ήταν μόλις 15 ετών όταν έπεσε από μια αποβάθρα, ενώ το τρένο ερχόταν... Η Λόου έχασε και τα δύο της πόδια, υπέστη κατάγματα στην πλάτη της και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ξεκίνησε τον στίβο δύο χρόνια αργότερα. Έγινε Αυστραλή όταν γνώρισε και παντρεύτηκε τον παραολυμπιονίκη, Σκοτ Ρίρντον. Έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο, τον Ματέο, ο οποίος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Τρίσταν Νόουλς - Μπάσκετ

Ο αρχηγός μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο της Αυστραλίας, Τρίσταν Νόουλς, διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών σε ηλικία εννέα ετών. Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακρωτηριαστεί το αριστερό του πόδι πάνω από το γόνατο, αλλά ο καρκίνος εμφανίστηκε και πάλι σε ηλικία 12 ετών, με αποτέλεσμα να κάνει 22 γύρους χημειοθεραπείας και λοβεκτομή πνεύμονα. Ξεκίνησε την καριέρα του στο μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο ως έφηβος και έχει ηγηθεί της προσπάθειας της Εθνικής ομάδας της χώρας του σε έξι Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Αμίρα Λι - Τοξοβολία

Η Λι μπήκε σχετικά αργά στον κόσμο της τοξοβολίας -το 2016- και κατόπιν της ενθάρυνσης του 15χρονου γιου της, Huthaifa. Η ανύπαντρη μητέρα, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι μέλος της μεγαλύτερης ομάδας τοξοβολίας της Αυστραλίας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες εδώ και 40 χρόνια.

Κρις Μποντ - Ράγκμπι

Ο Μποντ ήταν 19 ετών όταν ξύπνησε από κώμα και έμαθε ότι είχε χάσει το αριστερό του χέρι, τα δάχτυλα στο δεξί χέρι και τα πόδια του, έχοντας επιζήσει από βακτηριακή λοίμωξη και οξεία προμυελοκυτταρική λευχαιμία. Εντάχθηκε σε ομάδα ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο και καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, μόλις έξι χρόνια αφότου ξύπνησε από το κώμα. Οδήγησε τους Steelers (εθνική ομάδα ράγκμπι της Αυστραλίας) στην κατάκτηση δύο χρυσών στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου και του Ρίο, καθώς και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ντάνιελ Μίτσελ - Μπότσια

Ο 29χρονος Μίτσελ έχει μυϊκή δυστροφία και θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στο μπότσια. Διεκδίκησε το χάλκινο στο Τόκιο, αλλά πάει με... χρυσές βλέψεις στο Παρίσι. Ο Μίτσελ ήταν ο πρώτος αθλητής που αγωνίστηκε στο μπότσια για την Αυστραλία, όταν την εκπροσώπησε στο Ρίο. Η μυϊκή δυστροφία τύπου Duchenne (DMD), αποτελεί ένας είδος κληρονομικής μυοπάθειας, που χαρακτηρίζεται από μυϊκή αδυναμία και ατροφία των μυών. Είναι η πιο συχνή (1:3000-1:4000 γεννήσεις) και η πιο σοβαρή μυϊκή ατροφία η οποία εκδηλώνεται μόνο στα αγόρια, ενώ τα κορίτσια είναι φορείς.

Αλέξα Λίρι - Κολύμβηση

Η Λίρι είχε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στο τρίαθλο, όταν ένα ατύχημα με το ποδήλατο το 2021 της άλλαξε τη ζωή. Πέρα από τα κατάγματα και τις θρομβώσεις, υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Ξαναπερπάτησε, ξαναμίλησε και στράφηκε στην κολύμβηση για να υποστηρίξει την αποκατάστασή της. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, ενσωματώθηκε στην ομάδα κολύμβησης της Αυστραλίας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παρίσι με το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στα 100 και 50 μέτρα, αντίστοιχα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!