«Έσπασε» το ρόδι στους Παραολυμπιακούς: Πήρε το Χάλκινο η Γκέντζου και έγραψε ιστορία (vid)

«Έσπασε» το ρόδι στους Παραολυμπιακούς: Πήρε το Χάλκινο η Γκέντζου και έγραψε ιστορία (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 23:35 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 30.08.2024

Η καταπληκτική Χριστίνα Γκέντζου κέρδιζε την Κινέζα Γινάν Γιάο με 14-4 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο στην κατηγορία των -65 κιλών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα ήρθε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού από την αθλήτρια του Τάε Κβον Ντο, Χριστίνα Γκέντζου, απέναντι στην Κινέζα Γινάν Γιάο.

Η 19χρονη Γκέντζου του έγραψε ιστορία και κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του αθλήματος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και άνοιξε... λογαριασμό για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι βάζοντας την Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο άθλημα συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς.

Με 14-4 κέρδισε την Κινέζα Γινάν Γιάο στην κατηγορία -65 χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο τη μέχρι τώρα σταθερή πορεία της στη διοργάνωση.

H Eλληνίδα κατάφερε να πάρει πολύ γρήγορα πολύτιμους πόντους, με αποτέλεσμα να προηγείται 12-2 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τη Γιάο να μην καταφέρνει να βρει αντίδραση, ώστε η 19χρονη τελικά να πάρει την σπουδαία νίκη με 14-4.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!