Το συγκλονιστικό μήνυμα του Τσαπατάκη: «Μικρός έμαθα ότι στη θέαση της σημαίας μας αισθάνεσαι περηφάνια»
i

Αντώνης Τσαπατάκης και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Τσαπατάκη: «Μικρός έμαθα ότι στη θέαση της σημαίας μας αισθάνεσαι περηφάνια»

Με ένα μήνυμά του στο instagram, ο Αντώνης Τσαπατάκης εξέφρασε τα συναισθήματά του μετά την παρέλαση στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών αγώνων όπου ήταν σημαιοφόρος.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης μαζί με την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ήταν οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών αγώνων. Ο αθλητής με καταγωγή από τα Χανιά με ένα ιδιαίτερο μήνυμα στο instagram μοιράστηκε με τον κόσμο τα συναισθήματά του όταν κράτησε την ελληνική σημαία.

Ο Έλληνας αθλητής δήλωσε περήφανος που κράτησε την ελληνική σημαία. Σημείωσε, μάλιστα, ότι τη σήκωσε όλο και πιο ψηλά κάθε φορά.

«Η περηφάνια είναι αυτή που με κάνει ικανό να καταγάγω τους για μένα θριάμβους που κατήγαγα!

Όσο επικίνδυνη και αν έχει γίνει αυτή η λέξη στις συμπλεγματικές μέρες μας, δεν θα πάψω να την γράφω, φωνάζοντας την.

Γιατί μικρός έμαθα ότι στην θέαση της σημαία μας, αισθάνεσαι αυτή την λέξη.

Σε κάθε κύκλο που έκαναν οι τροχοί μου, την σήκωσα χαλκέντερα, όλο και πιο ψηλά!

Μια αίσθηση διακριτότητας με περιέβαλε την στιγμή που η Ελληνική σημαία, ήταν πια ορατή από όλους του θεατές, γνωρίζοντας ότι εκπλήρωσα την αποστολή που τιμητικά μου είχε δοθεί», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έγραψε ιστορία. Ο σπουδαίος κολυμβητής από την Κρήτη πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι κι αφού είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο.

Αυτή τη φορά ο Τσαπατάκης με μία τρομερή κούτσα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4 στο Παρίσι. Ο 36χρονος Παραολυμπιονίκης με καταγωγή από τα Χανιά, ο οποίος έχει παίξει πόλο στον ΝΟΧ, ήταν εκπληκτικός στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 στην La Defense Arena. Ανέβηκε στον βατήρα με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα προκριματικά (1:37.00) και κατέληξε με χρόνο 1:36.16, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς.

Παγκόσμια κατακραυγή: Αφαιρέθηκε το μετάλλιο Παραολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο γιατί άφησε το σχοινί του συνοδού της για ένα δευτερόλεπτο πριν από τον τερματισμό (vid)

Παγκόσμια κατακραυγή: Αφαιρέθηκε το μετάλλιο Παραολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο γιατί άφησε το σχοινί του συνοδού της για ένα δευτερόλεπτο πριν από τον τερματισμό (vid)

Η Ισπανίδα μαραθωνοδρόμος Έλενα Κονγκόστ έχασε το μετάλλιο της επειδή βοήθησε τον οδηγό της 10 μέτρα πριν τον τερματισμό να τερματίσει τον αγώνα.

Φαβορί για το χρυσό ήταν ο Ρώσος Ντμίτρι Τσερνιάεφ και το απέδειξε. Ο Τσερνιάεφ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο Τόκιο το 2021 με 1:31.96, έκανε χρόνο 1:32.20 και πήρε την πρωτιά.

Ο Ιταλός Ματέο Μπορτούτζο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1:42.52.