Στην πρώτη τριάδα σε όλη την Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες σε τιμωρίες!
i

©intime

Στην πρώτη τριάδα σε όλη την Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες σε τιμωρίες!

Δημήτρης Χούπης 17:29 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 24.09.2024

Οι ελληνικές ομάδες όπως φαίνεται στην Ευρώπη... διαπρέπουν αλλά όχι με θετικό τρόπο, καθώς βρίσκονται αρκετά ψηλά στις λίστες με τις περισσότερες παραβιάσεις - κυρώσεις.

Οι ελληνικές ομάδες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ να κάνει... ποδαρικό το βράδυ της Τετάρτης (25/9) κόντρα στη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη αγωνιστική του Europa League. Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός μπαίνει στη «μάχη» αντιμετωπίζοντας τη Λυών στη Γαλλία και την άλλη Πέμπτη (3/10) ο Παναθηναϊκός μπαίνει κι αυτός στην εξίσωση, καθώς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπάνια Λούκα.

Στόχος και των τριών προφανώς είναι να κάνουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη πορεία, με στόχο όχι μόνο τη δόξα αλλά και τα οικονομικά οφέλη. Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με έρευνα ενός δικηγορικού γραφείου, οι πέντε ελληνικοί σύλλογοι που έπαιξαν την περασμένη σεζόν στην Ευρώπη είχαν συνολικά αρκετές οικονομικές απώλειες.

Η Ελλάδα συγκεκριμένα, είναι τρίτη σε τιμωρίες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχει δεχτεί 39 ποινές. Πρώτη είναι η Ιταλία με 59 και η Γαλλία δεύτερη με πενήντα. Μάλιστα η Αγγλία και η Ισπανία που έχουν περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη, βρίσκονται εκτός δεκάδας.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι τρίτη και στο ποσό που έχει κληθεί να πληρώσει γι' αυτές τις τιμωρίες. Συγκεκριμένα, συνολικά το ποσό φτάνει στο 1.198.000 ευρώ, ενώ πρώτη είναι η Ιταλία με 1.749.000 και δεύτερη η Γαλλία με 1.497.750.

Όσον αφορά αποκλειστικά στα πρόστιμα του Champions League η Ελλάδα είναι τέταρτη με 286.875 ευρώ, στο Europa League με τρεις εκπροσώπους είναι τρίτη με 440.000 ευρώ και στο Conference League με επίσης τρεις ομάδες είναι πρώτη με 471.125 ευρώ.

Η Ελλάδα μάλιστα έχει κι άλλη πρωτιά. Αφού ο σύλλογος που έχει τις περισσότερες παραβιάσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ο Παναθηναϊκός με 34. Στη δεκάδα βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, που είναι τέταρτος με 28 παραβιάσεις, ο Ολυμπιακός είναι 7ος με είκοσι και η ΑΕΚ 8η με είκοσι επίσης.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα είναι στη δεκάδα με τις ομάδες με τις περισσότερες μη οικονομικές κυρώσεις (5), αλλά και 2ος στους συλλόγους που έχουν πληρώσει τα μεγαλύτερα ποσά σε κυρώσεις (474.500 ευρώ). Σε αυτή τη λίστα είναι και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση με δέκα κυρώσεις και 315.375 ευρώ.