Θα πάρει τον… χρόνο του ο Σαουθγκέιτ
i

Δεν θα αποφασίσει άμεσα για το μέλλον του ο Σαουθγκέιτ/printscreen

Θα πάρει τον… χρόνο του ο Σαουθγκέιτ

Sportal newsroom 13:32 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 20.08.2024

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, θα αφήσει να… κάτσει η σκόνη που δημιούργησε ο αποκλεισμός από τη Γαλλία και μετά θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Μεγάλη πικρία άφησε στους Αγγλους ο αποκλεισμός στον προημιτελικό με τη Γαλλία (2-1). Λογική η απογοήτευση, μιας και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και αν ο Χάρι Κέιν είχε ευστοχήσει και στο δεύτερο πέναλτι η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Ιδιαίτερα στενοχωρημένος ήταν και ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, βλέποντας την ομάδα του να μην προχωράει στα ημιτελικά, μολονότι πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο Μουντιάλ. Μοιραία, βέβαια, σκέφτεται και το μέλλον του, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από αποτυχίες ομάδων σε μεγάλα τουρνουά. Ωστόσο, δεν σκοπεύει να πάρει αποφάσεις εν θερμώ.

Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε την προσπάθειά μας σε κάποια μεγάλη διοργάνωση χρειάζομαι χρόνο για να πάρω σωστές αποφάσεις, διότι συναισθηματικά περνάς πολλά σ’ αυτά τα τουρνουά. Σπαταλάς πολύ ενέργεια. Θέλω να πάρω τη σωστή απόφαση, όποτε συμβεί αυτό, για την ομάδα, για την Αγγλία, για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και νομίζω ότι είναι σωστό να πάρω λίγο χρόνο επειδή ξέρω πως άλλαζαν τα συναισθήματά μου στο παρελθόν, αμέσως μετά από κάποια διοργάνωση

Ο Σαουθγκέιτ, ο οποίος στήριξε πλήρως τον Κέιν παρά την απώλεια του πέναλτι, έχει συμβόλαιο με την αγγλική FA που «τρέχει» ως το 2024. O 52χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο των «τριών λιονταριών» από τον Σεπτέμβριο του 2016. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας τα οδήγησε ως τα ημιτελικά, Το 2019 η Αγγλία τερμάτισε τρίτη  στο Nations League,  ενώ την επόμενη χρονιά έχασε στον τελικό του Euro από την Ιταλία.