A Bola: «Ο Ιωαννίδης πιέζει τον Παναθηναϊκό για να φύγει»

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

A Bola: «Ο Ιωαννίδης πιέζει τον Παναθηναϊκό για να φύγει»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 09:28 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 17.08.2024

Νέο δημοσίευμα από την Πορτογαλία εμπλέκει τη Σπόρτινγκ και τον Φώτη Ιωαννίδη. Με την A Bola να αναφέρει ότι ο Έλληνας φορ πιέζει τον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή του στην ομάδα της Λισαβόνας.

Σταματημό δεν έχουν οι αναφορές στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου για τον Φώτη Ιωαννίδη. Το νέο δημοσίευμα της A Bola επιμένει και παρουσιάζει μία διαφορετική πτυχή των, έως τώρα, δεδομένων, αναφέροντας πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού πιέζει, πλέον, τη διοίκηση για να πάρει μεταγραφή στη Σπόρτινγκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ στoν 3ο προκριματικό του Europa League, έχει κάνει πιο ισχυρή την επιθυμία του Φώτη Ιωαννίδη να συνεχίσει στην ομάδα της Λισαβόνας η οποία, ως Πρωταθλήτρια, αγωνίζεται στο Champions League.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Ο Φώτης Ιωαννίδης αυξάνει την πίεση στη διοίκηση του Παναθηναϊκού να τον αφήσουν να φύγει για τη Σπόρτινγκ. Ο Έλληνας επιθετικός έχει κάνει εδώ και καιρό ξεκάθαρη τη θέση του, αναφορικά με το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ. Όμως η επιθυμία του έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας από τα playoffs του Europa League. Η συνέχεια στο Conference League, όπου ο Παναθηναϊκός θα παίξει στα playoffs, δεν ελκύει τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος στη Σπόρτινγκ θα έχει την ευκαιρία να παίξει στο Champions League.

Αυτή είναι η επιυθυμία του Ιωαννίδη, αλλά μένει να φανεί η θέση του ιδιοκτήτη του συλλόγου, του πολυεκατομμυριούχου Γιάννη Αλαφούζου, που δεν δείχνει τη διάθεση να πουλήσει τον σταρ παίκτη της ελληνικής ομάδας. Αγγλικές ομάδες, όπως οι Λέστερ και Σαουθάμπτον, έχουν κάνει προτάσεις στον Παναθηναϊκό, αλλά οι κινήσεις της Σπόρτινγκ μετρούν την επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στη Λισαβόνα.

Η Σπόρτινγκ θα προτείνει 20 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ σε μπόνους, την ώρα που ο Αλαφούζος δεν δείχνει ανοικτός για διαπραγμάτευση. Οι επόμενες 4-5 ημέρες θα είναι αποφασιστικές για την πορεία διαπραγμάτευσης, με τον αθλητικό διευθυντή της Σπόρτινγκ Ούγκο Βιάνα να κάνει μεγάλες προσπάθειες, για να υλοποιήσει την επιθυμία του Ρούμπεν Αμορίμ. Ο προπονητής θεωρεί ιδανική λύση τον 24χρονο Ιωαννίδη για την ενίσχυση της επίθεσης της Σπόρτινγκ.

Στην πορτογαλική ομάδα πιστεύουν ότι ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το Europa League θα ενισχύσει λίγο την ιδέα και την πιθανότητα στο μυαλό του Αλαφούζου να πουλήσει τον παίκτη. Ο Ούγκο Βιάνα έχει βρεθεί ήδη στην Αθήνα για να ξεκλειδώσει τη διαδικασία μεταγραφής. Εναλλακτική αποτελεί ο 19χρονος Βραζιλιάνος Βίτορ Ρόκε, που μπορεί να έρθει δανεικός από την Μπαρτσελόνα».