Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Ρέθυμνο κι έγραψε ιστορία στην Ά Εθνική Γυναικών

ΡΕΑ - Παναθηναϊκός

i

ΡΕΑ - Παναθηναϊκός/ ©Intime

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Ρέθυμνο κι έγραψε ιστορία στην Ά Εθνική Γυναικών

Ελένη Ανδρικοπούλου 18:14 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την ΡΕΑ για την πρώτη αγωνιστική της Ά Εθνικής Γυναικών και πανηγύρισε το πρώτο του «τρίποντο» στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. «Χρυσή» αλλαγή για τις «πράσινες» η Τσέλσι Ντομόντ, που με το γκολ της χάρισε την νίκη στην ομάδα της.

Ιστορική νίκη για τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» επικράτησε με 1-0 της ΡΕΑ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Ά Εθνικής Γυναικών στη Σοχώρα και πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς στην πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε η Τσέλσι Ντομόντ με όμορφο σουτ στο 74', η οποία είχε περάσει ως αλλαγή στο 54o λεπτό του ματς. 

Σε έναν κλειστό αγώνα με αρκετή τακτική από τους δύο προπονητές, οι «πράσινες» είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από την Κρήτη. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης (7') ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η Δανάη Σιδηρά «σημάδεψε», με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, το δοκάρι της Μανουκαράκη. Στο 39΄ η σέντρα - σουτ της Μαριάννας Κατωπόδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και έτσι το πρώτο μισό έληξε 0-0.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους (49΄) η Μαίρη Κοκοτσάκη με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κρητικής ομάδας, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 72' η Σόλις σκόραρε για λογαριασμό των γηπεδούχων, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ, θεωρώντας ότι έχει βρει η μπάλα στο χέρι. 

Ρ.Ε.Α. (Ν. Κυριακόπουλος – Α. Πλατής): Κοτσάκι, Βορριά, Σολίς, Παντερή (81’ Γκάτσου), Κελαϊδή (74’ Τσικουδάκη), Εράσο, Μαρκουτσά, Μπράμε, Ματέους, Δαφέρμου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Χαραλαμπίδης): Δημητροπούλου, Νεφρού, Δημητρίου (54’ Τσιρούλη), Κακαμπούκη, Σιδηρά, Κατωπόδη (82’ Σιαφαρίκα), Μάια, Ρόγκαν, Κανέλλου (54’ Ντόμοντ), Νταρζάνου, Κοκοτσάκη (82’ Λόγου).

Την επόμενη αγωνιστική (14/10) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Καστοριά και η ΡΕΑ αντιμετωπίζει τις Ελπίδες Καρδίτσας εκτός έδρας. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Σάββατο 30/9 

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-2 (Καπνίση, Κόλλια) 

Κυριακή 1/10 

Ολυμπιάδα Υμηττού – ΠΑΟΚ 0-3 (Χαλατσογιάννη, Ακίντα, Στράντζαλη) 

ΑΟ ΡΕΑ – Παναθηναϊκός ΑΟ 0-1 (Ντόμοντ) 

Νέες Ατρομήτου 2018 – ΓΠΟ Καστοριάς 2-2 (Πράπα, Γκάτση – Ναφούλα, Προξένου) 

ΑΕΛ – Σειρήνες Γρεβενών Αναβολή 

ΘΕΟΝΗ Τρίκαλα 2011 – Ελπίδες Καρδίτσας 94 Αναβολή 

ΑΣ Βόλος 2004 – ΟΦΗ Αναβολή

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (2Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14-15/10)

Ολυμπιάδα Υμηττού – Αστέρας Τρίπολης 

ΑΕΚ – ΑΕΛ 

ΠΑΟΚ – ΘΕΟΝΗ ΑΟ Τρίκαλα 2011 

Σειρήνες Γρεβενών – Βόλος 2004 

Ελπίδες Καρδίτσας – ΑΟ ΡΕΑ 

ΟΦΗ – Νέες Ατρομήτου 

Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή στο Sportal: «Με οδηγό την Εθνική του 2004» (vid)
SPORTAL ORIGINALS

17:35 - 20.07.2023

Ελένη Κακαμπούκη και Βεατρίκη Σαρρή στο Sportal: «Με οδηγό την Εθνική του 2004» (vid)

Οι δύο Ελληνίδες διεθνείς, μιλούν στο Sportal και τη Χριστίνα Βραχάλη για το ταλέντο που υπάρχει, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιείται ελλείψει υποδομών. Έχουν όραμα, και με οδηγό το «θαύμα» του 2004, το Σεπτέμβριο θα μπουν στη μάχη του Nations League με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός – ΓΠΟ Καστοριάς

Tags: